Acasa Computere De ce sa alegi un notebook Asus

De ce sa alegi un notebook Asus

by Dragos Schiopu

Asus este o companie taiwaneza de IT. Compania Asus produce laptopuri, placi de baza, PDA-uri, monitoare, telefoane mobile si tot ce tine de IT.

Compania este prezenta in Romania din anul 2008. Sediul din Romania raspunde si pentru produsele Asus din Bulgaria. Conform Wikipedia, compania a vandut peste 80.000 de pc-uri portabile in 2012.

De ce sa alegi un notebook Asus

Eu am ales un notebook Asus pentru pretul accesibil. Daca nu esti gamer inrait gasesti un notebook Asus pana in 1.500 Ron foarte bun. Un notebook Asus cu 4 GB Ram DDR3, procesor Intel® Pentium® dual core, 500 GB memorie interna, placa video integrata este perfect pentru browsing, filme si muzica.

Chiar daca are placa video integrata se descurca foarte bine si pe jocuri. Am jucat pe un notebook din seria X55A urmatoarele jocuri: Fifa 2010, Metin 2, GTA SA si Counter Strike. Pe toate jocurile prezentate, notebook-ul se descurca foarte bine. Dar dupa o perioada indelungata de jucat se incalzeste foarte tare si s-ar putea sa se opreasca.

Notebook-urile din seria X55A nu sunt pentru gaming, dar se descurca foarte bine si pe jocurile care nu au nevoie de foarte mari resurse pentru a rula.

Am ales un notebook Asus pentru tehnologia Instant On, IceCool si Sonic Master Lite.

Instant On

instant-onTehnologia Instant On permite notebook-ului sa porneasca sistemul din modul de asteptare in doar 2 secunde chiar si dupa o perioada de inactivitate de 11 zile. Cand nivelul bateriei scade sub 5% datele sunt salvate automat, astfel nu o sa pierdeti informatiile importante.

Mai jos puteti urmari o mica demonstratie a tehnologiei Instant On:

IceCool

icecoolTehnologia IceCool pastreaza notebook-ul la o temperatura joasa, pentru o experienta comfortabila chiar si pe perioade lungi de utilizare.

Chiar daca tehnologia IceCool pastreaza temperatura joasa trebuie evitata folosirea notebook-ului afara, mai ales pe perioada de vara. Se recomanda folosirea lui la temperatura camerei.

Sonic Master Lite

sonic-master-liteTehnologia SonicMaster Lite ii permite notebook-ului sa ofere un sunet puternic si un bass mai profund. Prin tehnologia Sonic Master Lite, bass-ul este scos din fiecare melodie. Cu o pereche de casti Sony din seria MDR ai cea mai buna experienta audio.

Notebook-urile Asus din seria X55A s-au vandut foarte rapid. Eu mi-am luat un notebook Asus X55A SX1190 chiar cand au aparut pe piata din Romania iar dupa o luna sau 2 deja nu se mai gaseau pe piata.

s-ar putea sa-ti placa