Acasa Tehnologie Google a lansat aplicatia Android Auto

Google a lansat aplicatia Android Auto

by Dragos Schiopu

Google a lansat o aplicatie dedicata pentru Android Auto. Android Auto a fost anuntat pentru prima data la evenimentul Google I/O, organizat anul trecut. In care Google a promis ca acest sistem, Android Auto, va fi disponibil pentru masini pana la sfarsitul anului 2014. Acest lucru nu s-a intamplat si astfel utilizatorii care au dorit un astfel de sistem au incercat aplicatia Android Auto dezvoltata de catre Pionner.

Android-Auto

Aplicatia este destinata celor care nu beneficiaza de sistemul Android auto a celor de la Pionner, si celor care dispun de un smartphone cu versiunea 5.0 Lollipop. Sistemul auto dezvoltat de catre Pionner are un pret destul de mare, dar daca va intereseaza site-ul lor va sta la dispozitie cu mai multe detalii.

 Cum functioneaza aplicatia?

Aplicatia este compatibila cu toate smartphone-urile care dispun de versiunea 5.0 Lollipop iar aplicatia se conecteaza la hardware-ul masinii prin tehnologia hands-free. Aplicatia utilizeaza datele de la Google Maps, Muzica Google Play, Mesaje, vreme precum si alte aplicatii de pe telefon intr-o interfata de pe tabloul de bord a masinii. Alte aplicatii care mai functioneaza sunt: Spotify, SoundCloud, Kik si Pandora.

Pentru a reduce consumul bateriei smartphone-ului dumneavoastra, Google intentioneaza sa permita conectarea smartphone-ului prin USB. Odata ce smartphone-ul este conectat la hardware-ul masinii, veti putea folosi comenzile vocale pentru a planifica un traseu, a deschide o aplicatie sau pentru a reda o melodie.

Cu ajutorul comenzii vocale mai puteti trimite mesaj unei persoane fara a mai fi necesara tastarea acestuia, trimiterea mesajului se face doar cu ajutorul vocii. Aceasta metoda este una foarte buna pentru ca veti putea sa fiti atent si la trafic si veti putea conversa si cu persoana dorita.

Cu ajutorul hardware-ului necesar la bordul masinii si cu aceasta aplicatie nu veti mai avea nevoie de CD-uri, DVD-uri pentru redarea melodiilor preferate sau de achizitionarea unui sistem de GPS pentru planificarea si urmarirea traseului dorit. Aplicatia Android Auto se poate descarca gratuit din magazin Play de aici.

s-ar putea sa-ti placa