Acasa Tehnologie Firefox 9.0 pentru Android

Firefox 9.0 pentru Android

by Dragos Schiopu

După ce acum câteva zile a lansat versiunea 9 a browserului Firefox, urmat de un update mic la 9.0.1 în ziua următoare, Mozilla a lansat și versiunea 9 pentru Android, cu o interfață nouă, creată special pentru tablete.

Firefox 9 pentru Android folosește acum mult mai bine ecranul în modurile landscape și portrait, are tab-uri pentru navigarea mai ușoare între paginile deschise, afișează un istoric al paginilor vizitate și are suport și pentru pagini favorite. Mozilla a anunțat că au făcut și câteva îmbunătățiri în ceea ce privește viteza de randare a unei pagini HTML și suportul pentru HTML5. Firefox 9 oferă acum acces direct la camera foto a dispozitivului. Din păcate, această versiune nu aduce și suport pentru plug-in-uri 3rd party, un element care ar departaja clar Firefox de celelalte browsere pentru tablete.

Firefox atacă dur piața tabletele și promite Firefox 10 în maxim o lună. Se pare că 2012 va fi anul surprizelor din partea Mozilla, preconizându-se un market share uriaș al lui Firefox pe piața browserelor pentru dispozitivele mobile.

s-ar putea sa-ti placa