Acasa Tehnologie Finger Reader, gadgetul care citeste in locul tau

Finger Reader, gadgetul care citeste in locul tau

by Dragos Schiopu

Cu siguranta fiecare dintre noi am vazut cel putin o carte pentru nevazatori. Cei care nu se pot bucura de lumina zilei, orbii, citesc si invata din carti scrise in limbajul Braille. Creat acum aproape 200 de ani de catre Louis Braille, limbajul Braille este singura metoda prin care nevazatorii pot citi o carte sau diverse publicatii. Cel putin asta se intampla pana de curand in urma cu putin timp.

medium_freader4

Un grup de cercetatori de la prestigiosul Institut de Tehnologie din Massachusetts, MIT, din Statele Unite ale Americii au pus bazele unui gadget care ar urma sa citeasca in locul tau. Finger Reader este un dispozitiv care poate citi un text cu „voce” tare, in timp real. Acesta are un design simplu, este mic si il poti purta pe deget, precum un inel. Mai jos aveti o imagine in care puteti vedea exact cum arata Finger Reader.

192e9__finger_reader-600x337

Ce presupune acest gadget inovativ? Ei bine, este destul de simplu. Finger Reader este format dintr-o camera video ce poate citi cuvintele de pe un rand in timp ce iti deplasezi usor degetul, redandu-le cu voce tare prin intermediul unui difuzor. In cazul in care iti deplasezi prea repede degetul sau il ridici de pe foaie, Finger Reader trimite niste vibratii usoare care te avertizeaza. Cum este posibil ca un dispozitiv sa stie sa citeasca? Se pare ca cei de la MIT s-au folosit de tehnologia OCR (Recunoaştere optică a caracterelor). In alta ordine de idei, Finger Reader poate fi conectat la casti Bluetooth si se poate incarca si in timpul utilizarii.

finger_reader2

Din pacate, Finger Reader este doar la stadiul de proiect, acesta nematerializandu-se inca. Ar fi pacat ca acest dispozitiv sa ramana doar pe hartie deoarece, cred eu, ar fi deosebit de util pentru cei nevazatori. Creatorii lui au declarat ca in acest moment cauta finantare deoarece costul unui asemenea gadget este destul de ridicat. Sa speram ca vom putea achizitiona cat de curand acest miraculos Finger Reader.

s-ar putea sa-ti placa