Acasa Jocuri FIFA 09 – impresii despre joc si bug-uri

FIFA 09 – impresii despre joc si bug-uri

by Dragos Schiopu

Marturisesc ca sunt un impatimit al jocurilor EA Sports, in special al seriei FIFA. Primul FIFA pe care l-am jucat a fost FIFA 98 si, in prezent, sunt la FIFA 13. Am jucat fiecare joc din serie deoarece am vrut sa vad ce aduce nou fiecare.  Ca o parere  grafica, mi se pare ca unele dintre ele seamana destul de mult, cum ar fi FIFA 2004 cu 2005, Fifa 2007 cu 2008 si lista ar putea continua. Insa atentia mi-a atras-o FIFA 09 datorita unui lucru:  numarul mare de bug-uri si noile imbunatatiri.

FIFA 09 [BLES-00315]

Pentru inceput ce sunt bug-urile? Bug-urile sunt acele erori ce apar in jocuri din cauza greselilor de programare. In acest stadiu apar testerii de jocuri care incearca sa rezolve aceste erori inainte ca jocul sa ajunga pe piata.

Marturisesc ca pe celelalte serii nu mi-au aparut, deci e posibil sa fie si din cauza versiunii pe care o am. Legat de bug-urile intalnite pe FIFA 09, acestea sunt de genul: jucatori invizibili, pozitii nefiresti ale membrelor, lovituri libere din afara terenului. Unele erori apar si atunci cand joc cu echipe romanesti (folosind un patch, evident). In cele ce urmeaza, va voi prezenta cateva dintre erorile intalnite:

 

In rest, ce apreciez la acest fifa, este precizia paselor si a suturilor, posibilitatea de a da mult mai multe goluri spectaculoase decat in seriile precedente. In plus, jocul (la vremea lui)  era un veritabil pas inainte deoarece dadea un plus de realism gameplay-ului prin faptul ca duelurile, intrarile si orice aspect care tinea de fizic parea foarte realist. Din punct de vedere tehnic, fetele jucatorilor sunt foarte bine realizate, ele nemaiaratand ca fiind din plastic.

All in all, lasand la o parte bug-urile care mie unul imi provoaca amuzament atata timp cat nu imi provoaca un crash, consider ca FIFA 09 reprezinta un veritabil pas inainte pentru serie, aducand un plus de realism jocurilor de acest gen pe care toti il cautam.

s-ar putea sa-ti placa