Acasa Tehnologie Fără Start Menu în Windows 8 Consumer Preview

Fără Start Menu în Windows 8 Consumer Preview

by Dragos Schiopu

La începutul acestei luni, adică în câteva zile, Microsoft va lansa ediția Consumer Preview a noului lor sistem de operare, Windows 8. Dacă până acum, în versiunea Developer Preview a lui Windows 8, meniul de start putea fi reactivat folosind diverse hack-uri, se pare că acum Microsoft se pregătește să elimine din versiunea finală orice porțiune de cod nativ ce permite reactivarea butonului și a meniului de start.

Deși o mare parte a utilizatorilor sistemului de operare Windows nu este mulțumită de „dispariția” butonului de start din Windows 8, Microsoft nu pare să ofere o altă alternativă pentru utilizatorii desktop, ci vrea să livreze atât interfața Metro, cât și interfața Aero, unite. De asemenea, nu va exista o posibilitate pentru utilizatorii business de a boota direct în interața Aero. Nici noua versiune de Windows Server nu va avea această posibilitate, se va afișa tot interfața Metro.

Se pare că interfața Aero nu va mai fi disponibilă în versiunea RTM. Vom vedea dacă aceasta va fi acceptată până la urmă de utilizatori. Însă totul stă acum pe umerii dezvoltatorilor, care vor trebui să facă aplicații Metro care să funcționeze mai bine decât în interfața Aero și să se folosească pe deplin de facilitățile oferite de Metro.

s-ar putea sa-ti placa