Acasa Tehnologie Facebook – paradisul scam/spam-erilor

Facebook – paradisul scam/spam-erilor

by Dragos Schiopu

Week-end-ul trecut am observat o explozie a scam-urilor și păcălelilor pe Facebook: evenimentele de genul „Primii x participanți primesc ceva gratis”. Zeci de mii de utiliatori s-au îngrămădit să participe la acest „eveniment”, au dat milioane de like-uri și și-au invitat toți cunoscuții la eveniment „să câștige și ei”. Și au câștigat…timp pierdut și durere de mână de la atâtea click-uri.

Românul, dacă vede că scrie „gratuit”, se bagă și el repede, nu stă să se gândească ce și cum. Nu a calculat nimeni sumele necesare pentru a trimite 500.000 de tricouri ca să își dea seama că e o mare țeapă…

Nu sunt expert în Facebook, îl detest chiar, dat tot nu pot să înțeleg un lucru: bun, a făcut un eveniment, a păcălit zeci de mii de useri pe care i-a pus să dea like unei pagini. Bun, și dacă are 100000000 de like-uri la pagina aia, ce se întâmplă? I se închină sfântul Goagăl? Nu cred. Pentru mine Facebook este și va fi raiul scam/spam-erilor.

Am observat că BitDefender anunța pe Twitter despre un nou scam:

Există un scam care se răspândește foarte rapid pe wall-urile utilizatorilor romani de Facebook, cu titlul „Fratele isi violeaza si apoi omoara sora”. Nu dați click pe aceast link, pentru că riscați să îl răspândiți și prin wall-ul vostru. Vom reveni în curand cu mai multe detalii într-un articol pe malwarecity.ro.

 

 

s-ar putea sa-ti placa

0 comentariu

acai berry dr oz 04-08-2011 - 00:27

Great article . Will definitely apply it to my blog

Dreamscape Mortgage 05-08-2011 - 00:22

Great information. It’s really useful. Thanks