Acasa Tehnologie Facebook – paradisul scam/spam-erilor (II)

Facebook – paradisul scam/spam-erilor (II)

by Dragos Schiopu

A venit week-end-ul și avem din nou un val de scam-uri.

Primul dintre ele, numit „Castiga o esarfa personalizata facebook ABSOLUT GRATIS 300.000 de esarfe” îți „oferă” șansa de a câștiga o eșarfă personalizată Facebook. Oare nu mai sunt la căutare ochelarii și mingile??? Adresa la care găsiți evenimentul cu pricina este http://www.facebook.com/event.php?eid=211213795597928

Nu vrea nimeni să îmi explice ce poate face cineva cu 1 miliard de like-uri pe o pagină?

Un alt spam care se răspândește pe Facebook zilele astea cu o viteză uriașă vă invită să vizionați filme cu fete bete dezbrăcate.

Linkul este http://bit.ly/pd6oY1, dar de fapt acesta duce către http://mynew002.tk/wow, care redirecționează către un blog de pe blogspot și tot așa, până când se ajunge pe o pagină care vă pune să dați click de 2 ori pe Jaa pentru a verifica vârsta.

Desigur, dacă apăsați pe Jaa, aplicația malițioasă are acces la profilul vostru de Facebook și începe să posteze pe wall-ul vostru și pe cel al prietenilor mesajul din poza de mai sus. Mare atenție! Nu dați click pe așa ceva, chiar dacă vă doriți enorm de mult să vedeți fete goale. Nu o să vă alegeți decât cu datele furate!

Până acum s-au înregistrat 35.000 de păcăliți, doar 200 din România. Destul de mulți, având în vedere faptul că acest spam a fost lansat pe 23 iulie 2011 pe la ora 16.

s-ar putea sa-ti placa