Acasa Tehnologie Facebook lanseaza aplicatia Groups

Facebook lanseaza aplicatia Groups

by Dragos Schiopu

Cea mai populara retea de socializare, Facebook, a lansat de curand Groups, o aplicatie proprie pentru a citi si posta in cadrul grupurilor. Mai mult de 700 de milioane de utilizatori activeaza intr-un grup de pe Facebook in fiecare luna, iar compania spune ca sute de mii de grupuri au fost create de cand aceasta posibilitate a aparut in urma cu patru ani. Cu toate acestea, postatul intr-un grup este putin cam neorganizat, mai ales daca folosesti un smartphone.
facebook_groups_square
O noua aplicatie, disponibila pentru iOS si Android incepand de marti, are menirea de a face accesul la grupuri mai usor, mai rapid si mai placut vizual. Este deosebit de utila pentru utilizatorii care fac parte din mai multe grupuri si le verifica aproape zilnic. Exista diferite tipuri de grupuri: unele sunt secrete, altele sunt deschise pentru public larg. Grupuri formate din membri ai familiei, prieteni apropiat, colegi de scoala – toti pastreaza legatura cu usurinta prin grupuri.
7b831b46655c71d7fa41390285deef9c78922450
Groups actualizeaza designul grupului, dar caracteristicile sale de baza sunt raman in mare parte neschimbate. Functiile suplimentare aduse includ numarul mesajelor necitite si abilitatea de a partaja un grup. Cea mai utila noua caracteristica este reprezentata de faptul ca poti crea, accesa sau cauta imediat grupuri, direct de pe telefonul mobil. De asemenea, daca doresti sa te alaturi mai multor grupuri care au aceleasi interese ca tine, poti da un simplu search si aplicatia iti va sugerea noi grupuri bazate pe interesele tale.
facebook-groups-app-191114
Facebook a cautat in ultima perioada sa dezvolte cat mai mult aplicatii de sine statatoare, unele experimentale, cum ar fi Rooms sau Poke, altele mai bine realizate si gandite, cum ar fi Messenger, iar acum Groups. Trebuie mentionat faptul ca odata cu aparitia aplicatiei Groups, nu se schimba nimic pe versiunea pentru PC si nici in aplicatia pentru telefon. Daca doresti sa descarci aplicatia Groups, o poti face gratuit din AppStore sau Google Play.

s-ar putea sa-ti placa