Acasa Computere Eficientizeaza-ti munca la calculator folosind scurtaturile de tastatura

Eficientizeaza-ti munca la calculator folosind scurtaturile de tastatura

by Dragos Schiopu

dashkard-pages

In secolul vitezei tot mai multe persoane isi doresc sa aiba un echilibru cat mai bun in privinta scrierii rapide pe tastatura cat si in performantele calculatorului. De cele mai multe ori o persoana cauta solutii cu privire la modul de a scrie mai rapid un articol, de a publica un text oficial sau a de a face o actiune in Windows mult mai usor, astfel s-au inventat scurtaturile de tastatura.

Scurtaturile de tastatura sunt extrem de folositoare in majoritatea conditiilor, fie ca vrem sa fim mai productivi si sa ne concentram la subiect sau sa facem mai multe actiuni simultan, aceste functii ne-ar putea fi de folos. Mai jos aveti unele dintre cele mai uzuale scurtaturi de tastatura, insa trebuie sa tineti cont ca unele dintre ele o sa le memorati mai greu, intrucat sunt implicate mai multe butoane.

Control+C si Control+v sunt unele dintre cele mai uzuale astfel de scurtaturi atunci cand se executa copierea unor anumite fisiere sau texte dintr-un loc in altul. Control+X se afla si el in aceeasi categorie avand rolul de decupare, astfel putand fi folosit împreuna cu Control+v.

Control+Z si Control+Y sunt printre primele astfel de scurtaturi pe care le inveti la primele ore de informatica, singurele de acest gen ce va pot ajuta sa readuceti la viata un text/fisier pierdut in urma cu cateva secunde.

Control+F a devenit extrem de relevanta in timp datorita functionalitatii sale. Scurtatura Control+F este capabila sa deschida functia de cautare atat in browser cat si in alte documente text, astfel facandu-va viata mai usoara si ajutandu-va sa gasiti mult mai repede un anumit cuvant sau paragraf.

CTRL+ALT+DEL poate ca e printre cele mai cunoscute astfel de scurtaturi intrucat poate sa deschida managerul de activitati a sistemului de operare. Cu toate ca managerul de activitati poate fi accesat din mai multe locuri, inclusiv si bara de task-uri, scurtatura de tastatura ne va ajuta sa o facem mult mai rapid si mai eficient.

s-ar putea sa-ti placa