Acasa Tehnologie DropTag – un device ideal pentru livrarea coletelor

DropTag – un device ideal pentru livrarea coletelor

by Dragos Schiopu

Shopping-ul online a devenit ceva la ordinea zilei pentru ca este o modalitate comoda si usoara de a achizitiona produse. Clientul plaseaza comanda, o confirma si o plateste online sau cand vine curierul la usa. Cu toate astea, exista multe lucruri care pot crea probleme, una dintre cele mai scandaloase fiind chiar primirea produsului in conditii deplorabile.

Cred ca ne aducem cu totii aminte de viralul cu monitorul adus de un curier FedEx sau scandalul cu iPad-ul spart de la un magazin online din Romania. Cei de la Cambridge Consultants au considerat ca problema coletelor aduse in stare deteriorata este una care poate avea solutie.

droptag

DropTag este un device care are la baza un principiu destul de simplu – contine o platforma cu senzori low cost si conectivitate Bluetooth Low Energy pentru a fi conectat la smartphone. Acesta functioneaza impreuna cu o aplicatie care te notifica atunci cand coletul a fost scapat pe jos sau manevrat brutal. Pentru o analiza mai detaliata exista si o scara cu grafice (asemenea celor de la cutremure sau detectorul de minciuni).

Micul dispozitiv vine in ajutorul firmelor de curierat, dar mai ales in ajutorul clientilor, acestia putand fi la curent cu stadiul in care se afla coletul in orice moment, fie ca e inca in depozit sau in curs de livrare.

Fiind un device destul de mic, acesta nu consuma mult, cu o singura baterie de ceas poate ajunge la o autonomie de cateva saptamani chiar. De asemenea, la capitolul pret, lucrurile stau chiar bine caci este estimat undeva la 2 dolari, destul de accesibil atat pentru distribuitor, cat si pentru client.

Mai jos aveti prezentarea pe care cei de la Cambridge Consultants au pus-o la dispozitie pentru a explica mai bine ce inseamna DropTag.

s-ar putea sa-ti placa