In concursul pe care Digipedia l-a organizat in colaborare cu bloggerii de pe Blogpoint, in multe articole s-a vorbit despre faptul ca pe blogul nostru articolele sunt foarte diversificate si spre deosebire de alte bloguri de IT, aici nu gasiti doar articole despre telefoane si tablete ci si despre diferite gadgeturi care mai de care mai interesante. Astfel m-am gandit ca si in acest articol sa va prezint un dispozitiv care mie mi s-a parut tare fain.
Este vorba despre Dolfi. Acesta este un gadget pe care il poti folosi pentru a spala hainele atunci cand nu ai o masina de spalat sau pur si simplu iti doresti sa le speli altfel, mai inteligent.
Dispozitivul este unul mic, si la o prima vedere seamana mai mult cu un mouse sau cu un sapun alb, insa acesta este mai mult decat atat. Modul de functionare este cel care m-a convins sa scriu despre Dolfi, deoarece acesta curata hainele murdare cu ajutorul ultra-sunetelor astfel incat este vorba despre o cu totul alta tehnologie decat cea pe care o folosesc masinile obisnuite de spalat.
Chiar daca suna foarte complicat, Dolfi nu este greu de folosit. Tot ce trebuie sa faci este sa adaugi hainele intr-o cada, sau in orice alt loc unde se poate pastra apa, apa si detergent. Dupa ce toate acestea se afla in cada, poti pune dispozitivul Dolfi printre hainele murdare iar acesta va indeparta mizeria de pe ele cu ajutorul ultra-sunetelor. Avantajul folosirii dispozitivului Dolfi pentru spalarea hainelor este acela ca nu necesita frecare si nici nu va decolora hainele, asa cum multe dintre masinile de spalat fac din cand in cand.
Dolfi, nu mi s-a parut doar mie o idee buna ci mai multor persoane deoarece pe Indiegogo, un site care isi propune strangerea de fonduri pentru diferite idei, a strans 200.000 de dolari, dublu decat isi propusesera dezvoltatorii.
3 comentarii
O idee excelenta,dar eu sunt toma necredinciosul nu cred pana cand nu vad,Cred ca ar dispare masinile de spalat clasice.
Jucăria spală foarte eficient o cantitate redusă, nu stoarce, nu usucă. Probabil s-a cercetat implementarea acestei tehnologii pe mașinile clasice și deocamdată nu s-au găsit soluții rentabile.
O idee genială, acum să vedem şi când o vor pune în aplicare! Până atunci, râmănem la metodele vechi.
Comentariile sunt inchise.