Acasa Tehnologie Dispar calculatoarele in viitor? Ce solutii noi vor aparea? Afla cum va evolua tehnologia pana in anul 2045

Dispar calculatoarele in viitor? Ce solutii noi vor aparea? Afla cum va evolua tehnologia pana in anul 2045

by Dragos Schiopu

roboti

Majoritatea iubitorilor de IT folosesc de cele mai multe ori un calculator intrucat este cu mult mai rapid decat un laptop si mult mai ieftin. Chiar daca ocupa un spatiu destul de mare, asta nu reprezinta insa o problema prea mare pentru acasa sau la birou. De multi ori cand eram cu laptop-ul in calatorii mi-as fi dorit sa am si calculatorul de acasa, nu doar pentru faptul ca e doar rapid, aveam foarte multa informatie pe el fiind un sistem mult mai incapator cu o capacitate de stocare extrem de mare. Majoritatea oamenilor care lucreaza acum in domeniul IT au precizat in presa ca in viitor calculatoarele vor disparea si ca se vor gasi alte solutii pentru a le inlocui. Eu insa nu sunt de acord cu aceasta afirmatie, un calculator este cu mult mai inteligent fata de orice alt sistem, si ajuta foarte mult fiind maleabil in folosire. Poate ca nu e cel mai mic sistem computerizat din lume dar imi ofera mai multa satisfactie decat daca as avea pe un laptop.

Conform unor afirmatii a specialistilor rusi din IT se sustine ipoteza precum ca lumea va arata altfel in anul 2045. Acum vreo 30 de ani computerul era vazut precum un „Zeu”, se dezvolta si uimea lumea cu functiile pe care le avea, transformand astazi tot ceea ce ne inconjoara din punct de vedere tehnologic in ceva fantastic. Aniversand aceasta trecere si evolutie a tehnologiei, expertii de la Kaspersky Lab vor sa faca un set de previziuni pentru anul 2045, cu tehnologiile de atunci si modul de viata al oamenilor, analizand ceea ce s-a petrecut in 30 de ani de cand a aparut primul calculator din lume.

Este intradevar imposibil sa oferi previziuni exacte pentru urmatorii ani, mai ales in domeniul dezvoltatorii tehnologiei, afirma Alexander Gostev, Chief Security Expert in cadrul Kaspersky Lab.

Odata cu trecerea timpului, tehnologiile vor deveni si mai inteligente, se vor dezvolta enorm oferind o alta experienta celor ce vor beneficia de ele. Sa nu uitam insa ca odata cu evolutia tehnologiei si infractorii cibernetici vor deveni din ce in ce mai interesati si isi vor fixa atentia catre exploatarea oricarei noutati din acest domeniu. Inainte de a beneficia de tehnologiile de peste 30 de ani ar trebui sa avem grija de confortul, siguranta si bunastarea vietii noastre. Nu vrem sa avem o lume robotica, sa fim controlati si manipulati, vrem sa ducem o viata libera la fel ca pana acum si in viitor, poate cu ceva tehnologii mai bune, dar sa avem libertatea continua. In privinta acestei afirmatii Alexander Gostev a declarat ca tehnologia este doar un instrument pe care noi oamenii l-am dezvoltat si in viitor va trebuie sa ne bazam pe alegerea facuta, sa nu folosim tehnologia intr-un scop negativ, sa beneficiem doar de lucrurile pozitive ale acesteia.

Lumea in viitor va fi robotizata:

Ei bine, daca pana acum v-ati obisnuit sa nu aveti prea multe sisteme computerizate si robotizate in casa, pe viitor ar fi bine sa stiti ca dezvoltarea acestora va fi la mare cautare. Omenirea din anul 2045 va avea mai multa atentie catre partea robotica, va fi o egalitate intre numarul de roboti si numarul de oameni de pe planeta. Se vor folosi robotii pentru munca mai grea, acestia vor prelua majoritatea atributiunilor pe care le avem noi si ne vor face viata mai usoara. Imaginati-va o companie de IT care are nevoie de cateva zeci de maini de lucru pentru productia de telefoane, in viitor conform dezvoltarii roboticii totul ar fi facut fara ajutorul oamenilor si la o viteza de doua ori mai mare. Vor fi insa si companii care vor avea ca principal obiect de activitate dezvoltarea de softuri pentru roboti, tot felul de sisteme software pentru controlul automatizat al robotilor.

Oamenii vor deveni parte a sistemelor mecanizate:

Dupa cum bine stiti si la momentul de fata se cauta solutii cat mai vaste si mai bune pentru a salva vieti, pentru a le oferi oamenilor inca o sansa de a trai. Inimi artificiale, si alte organe se dezvolta cu rapiditate, intocmai pentru a le oferi celor ce au nevoie sansa de a trai, chiar daca aceasta va fi in mod artificial. Nanorobotii, vor avea ca principal scop livrarea de medicamente catre celulele moarte, sau efectuarea unor operatii cu ajutorul acestora. Dar, pana cand vom fi siguri de puterea lor, si sa ne bazam doar pe ei ca sa facem o operatie completa va mai dura, vom mai avea de asteptat pana cand tehnologia va ajunge la acel standard. Tot felul de senzori electronici vor fi amplasati pe oameni pentru a afla modul de viata, sanatatea si cand va fi nevoie de interventia unui medic, oferind informatiile prin Cloud direct catre acesta. Toate aceste beneficii tehnologice vor duce catre o crestere considerabila de viata.

Locuintele noastre vor deveni mult mai inteligente:

Pe viitor, oamenii vor beneficia de o robotizare inteligenta a caselor lor. Se vor dezvolta tot felul de softuri ce vor avea ca principal rol administrarea unui consum optim de energie, apa, mancare, consumul de provizii si aprovizionare. Daca toate aceste lucruri vor fi facute prin sistemele automatizate singurele griji pe care trebuie sa le mai avem vor fi acelea de a avea bani in conturile bancare pentru a plati facturile.

Hyper inteligenta:

Softuri inteligente vor avea integrate toate identitatile noastre personale, se vor face calcule la nivel de infastructura globala doar printr-o singura apasare a unui buton si se va implica totodata si in mentirea unei vieti in liniste si pace pe intreaga planeta. Sistemul va functiona precum programul TOR, utilizatorii care vor fi cei mai activi vor avea si acces la administrare, la coordonare si informare directa. Sistemul va avea la baza si impartirea de resurse uniform catre toate tarile, va preveni un eventual conflict al armatei si va face anumite actiuni umanitare.

Vor aparea tot mai multe sisteme de printare 3D:

La momentul de fata sunt aparute pe piata sisteme de printare 3D, dar nu toti ne permitem sa le cumparam si sa beneficiem de prea multe resurse pentru folosirea acestora. Fabricile si intreprinderile mari, beneficiaza din plin de aceasta oportunitate. In viitor se vor dezvolta atat de multe sisteme de printare 3D, mult mai inteligente si mai rapide incat fiecare utilizator isi va permite unul acasa. Acestea vor ajuta la productia rapida de bunuri, atat pentru partea medicala cat si pentru cea personala. Imprimanta 3D va aduce ceea ce pana acum era mai dificil de pus in aplicare, se vor printa de la vase, haine si accesorii pana la caramizile constructiei unei cladiri.

Dispar calculatoarele si apar sistemele noi:

Conform cercetatorilor de la Kaspersky PC-urile in viitor vor fi probabil obiecte de muzeu, acestea nu vor mai fi atat de importante si vor fi inlocuite cu noi sisteme mult mai inteligente si mai mici. Spre exemplu toata analiza financiara se va face de catre un server controlat de organizatia documentelor electronice si nu de un contabil de pe un calculator personal.

Nu toti isi doresc sa aiba o viata mai usoara cu ajutorul tehnologiei:

Cu siguranta multe persoane cred ca viitorul tehnologiei va fi unul rau, dar sa nu privim lucrurile chiar asa. Multi dintre acestia se vor opune si vor impiedica producerea unor anumite tehnologii, care pot fi importante si vitale vietii noastre. Acestia nu vor sa aiba parte de o casa inteligenta, sa aiba un stil de viata mai usor si mai automatizat, nu vor accepta nici identitatea digitala.

s-ar putea sa-ti placa