Acasa Tehnologie Dispozitiv de blocare al masinilor – o alta fata si un nou design

Dispozitiv de blocare al masinilor – o alta fata si un nou design

by Dragos Schiopu
blocare masini

Te-ai gandit vreodata ca automobilul tau ar putea fi blocat cu un altfel de dispozitiv decat cel obisnuit? Daca ai impresia ca in lumea asta nimic nu se schimba sau ca totul va ramane la fel lucrurile nu sunt chiar asa, cu atat mai mult cand observam ca in jurul notru totul se schimba.

Si am adus vorba despre aceste dizpozitive ce iti blocheaza rotile deoarece am vazut saptamana trecuta mai multe masini blocate pe o straduta micuta, iar in prezent am urmarit un clip cu noile dispozitive de blocare a masinilor.

Care este diferenta dintre un dispozitiv de blocare a rotilor si cel de blocare a masinii din afara?

Dispozitivul de blocare pe care il stim noi se rezuma doar la a bloca una din roti sau in cazuri si mai urate si ciudate te mai trezesti cu un nene oarecare ce iti blocheaza toate cele patru roti exact in momentele alea in care te astepti mai putin si ai mai multa nevoie de masina. In afara lucrurile stau putin diferit, deoarece acest dispozitiv ce iti blocheaza masina nu iti blocheaza rotile acesteia, ci din contra acest dispozitiv se monteaza de parbrizul masinii.

Cu alte cuvinte acesta arata precum o carte pe care o rasfoiesti asezata pe parbriz exact in dreptul soferului. Acesta poate fi deblocat si luat de pe parbriz numai in momentul in care garatezi plata aferenta taxei de deblocare, iar apoi prin sms vei primi codul de care ai nevoie pentru a putea debloca parbrizul masinii.

In scurt timp dupa ce vei primi sms-ul pentru deblocare o echipa de specialitate va veni sa-ti ridice dispozitivul de blocare, iar totul devine ca inainte de parca nimic nu s-ar fi intamplat. Pe de alta parte ma intreb oare cand se vor introduce si la noi cateva din chestiile utile pe care le gasim in afara?

Cel mai probabil vom mai avea de asteptat pana ceva se va misca si in tara noastra. Am putea spune ca s-au facut cateva mici modificari in ceea ce priveste plata prin sms a diferitelor cheltuieli si taxe, dar inca nu am scapat de acea platforma ce tot cara masinile ridicate de pe strazi in parcul auto.

Iar dupa ce se intampla acest lucru, probabil ca voi stiti mai bine decat mine cat de mult dureaza sa-ti recuperezi masina din acel loc. Si in plus de asta noi mai avem o problema legata de dovada platii respectivei amenzi. La noi ori nu merge platforma de plata, ori s-a blocat nu stiu ce soft, ba nu gasesti casierul la ghiseu si tot asa.

De parca nu am avea suficiente probleme unele sunt posibile si din necompetenta oamenilor. Iar in timp ce noi privim la cum se misca lucrurile in afara stam aici si ne plangem de mila fara sa facem ceva util in sensul de a schimba toata aceasta birocratie.

Cat despre dispozitivul de blocare a parbrizului din afara, mai jos am sa las clipul pe care l-am vizualizat si eu.

s-ar putea sa-ti placa