Acasa Jocuri De ce a investit Microsoft 2 miliarde de dolari in Minecraft?

De ce a investit Microsoft 2 miliarde de dolari in Minecraft?

by Dragos Schiopu

how-minecraft-might-look-with-microsofts-hololens_rfp5.1920

In cadrul ultimei conferinte E3, cei de la Microsoft au venit cu o noua platforma, un nou mod prin care poti juca Minecraft, mai exact o versiune dedicata sistemului de realitate virtuala HoloLens.

Dupa cum bine stiti, dezvoltatorii de la Microsoft ne-au prezentat la inceputul acestui an, prima lor pereche de ochelari dedicati realitatii virtuale. Inca din perioada lansarii acestia au dispus de un procesor holografic special dedicat acestei tehnologii si de un display HD transparent, astfel incat jucatorii sa poata avea acces atat la lumea reala cat si la cea virtuala. Ochelarii, sunt capabili sa intuiasca unghiul in care se uita utilizatorul si sa proiecteze imagini holografice.

La una dintre cele mai mari conferinte la care a pariticipat si Microsoft, E3, acestia au combinat HoloLens cu Minecraft, ajungand la un rezultat extrem de impresionant. Dezvoltatorii au proiectat intregul ansamblu al jocului direct pe o masa, lasandu-i uimiti chiar si pe cei mai putin pasionati. Ceea ce a facut acest sistem si mai interesant, a fost faptul ca fiecare element proiectat putea fi explorat cu usurinta iar personajele puteau fi controlate cu ajutorul comenzilor vocale. Spre exemplu, comanda „Lightning Strike” producea un fulger in mediul virtual.

Conform informatiilor oferite de catre Microsoft, noua versiunea de Minecraft va putea fi folosita in aceeasi perspectiva precum cea de pe computer, intrucat elementele sunt asemanatoare iar jucatorii vor putea interactiona in modul multiplayer fara nici-o problema. Din punctul meu de vedere, este o inovatie de-a dreptul interesanta, intrucat aduce o noua experienta pentru jucatorii de Minecraft, insa si o dezamagire personala, intrucat am sperat ca jocul sa fie programat in sfarsit pe C++, astfel incat JAVA sa nu mai aiba un consum atat de mare de resurse, iar jocul sa poata rula la 30/60 de cadre pe secunda, aproape pe orice computer. Cine stie, poate pe viitor, vom vedea si aceasta schimbare din partea Microsoft, tinand cont ca au achizitionat Minecraft-ul la un pret destul de generos.

s-ar putea sa-ti placa