Acasa Tehnologie Daca faci fotografii constant s-ar putea sa-ti distrugi memoria!

Daca faci fotografii constant s-ar putea sa-ti distrugi memoria!

by Dragos Schiopu

Cercetatorii de la Universitatea Fairfield sunt de parere ca toate reclamele promovate de Iphone sau Android cu privire la a face fotografii zilnic ne pot face sa ne amintim sa ne traim viata cu adevarat.

Potrivit noilor campanii publicitare de la Iphone sau Android, daca nu faci poze pe oriunde ai merge, nu poti spune ca traiesti. Dar asta e total gresit! Potrivit specialistilor de la Universitatea Fairfield, cu cat faci mai multe poze, cu atat mai mult iti afectezi memoria. Publicata in Psychological Science, acest studiu a avut ca subiect un grup de oameni care au vizitat un muzeu de arta. Dupa incheierea turului, cercetatorii au facut anumite teste pe baza artefactelor vazute – detalii, perioada, creator. Concluzia a fost ca aceia care au facut fotografii nu si-au amintit cu greu exponatele, unii dintre ei spunand ca nu le-au vazut deloc. De asemenea, acestia nu au fost capabili de a da detalii cu privire la obiectele de arta din muzeu.

Desigur, este posibil ca memoria lor sa nu fi fost afectata de faptul ca faceau fotografii, ci mai degraba de faptul ca isi concentrau intreaga atentie asupra telefonului pentru a prinde cele mai bune cadre. Mai mult decat atat, in secolul in care traim este mult mai natural sa faci poze mai intai, apoi sa-ti pui intrebari cu privire la ceea ce tocmai ai vazut.

Henkel spune in ziarul Telelgraph ,., „De multe ori oamenii isi scot smartphone-urile sau aparatele de fotografiat pentru a captura un anumit moment, de frica faptului ca vor uita ceea ce se petrece in jurul lor. Cand oamenii se bazeaza pe tehnologie pentru a-si aminti in locul lor, acest lucru poate avea un impact negativ asupra amintirii propriilor lor experiente.”.

In ritmul acesta, probabil cat de curand ne vom putea aminti ca am fost undeva doar cu ajutorul pozelor din galerie.Dow_Gallery_of_American_Art_2 iphone-shutter-grip-7b4b.0000001330104345

s-ar putea sa-ti placa