Acasa Tehnologie Cum va evolua tehnologia in viziunea Microsoft

Cum va evolua tehnologia in viziunea Microsoft

by Dragos Schiopu

Microsoft a incarcat un videoclip in care prezinta evolutia tehnologiei. De fapt, acest videoclip surprinde posibilitatile tehnologice din viitor. Videoclipul se numeste ,, Microsoft`s Future Vision: Live, Work, Play „, dar eu o sa va mai prezint inca unul in acest articol.

Se pune accent foarte mult pe interactiunea dintre mediul virtual si om. Dar ce anume din tehnologia actuala o sa o regasim si in viitor? Vom mai vedea tablete? Sigur ca da, tabletele reprezinta viitorul, iar Microsoft este chiar mandra de tableta pe care a realizat-o, aspect ce reiese din minutul 1:35 in care apare tableta Microsoft Surface. Sunt totusi surprins de posibilitatea creeri unei povesti in timp real.

future tehnology

De asemenea, telefoanele mobile vor putea fi conectate cu orice alt dispozitiv, iar conexiunea dintre doua dispozitive se face foarte usor ( de exemplu in minutul 0:24 se conecteaza o tableta cu un ecran de dimensiuni mari in mai putin de o secunda). Comenzile vocale vor reprezenta ceva foarte obisnuit in viitorul apropiat. Practic si acum avem Siri pe IPhone sau Skyvi pentru Android, dar nu sunt utilizate pentru ca nu sunt prea inteligente aceste programele. In viitor, conform Microsoft, se pot creea chiar povesti in timp real se pot modifica sau adauga elemente (minutul 1: 35 ).

Acesta este videoclipul:

Interesant, nu? Mie imi place foarte mult acel ecran gigantic din minutul 00:15. In viitor imaginile for fi extrem de clare. Deja formatul 4k ia amploare si ma gandesc care este totusi limita.

Iata aici un alt videoclip, care desi este mai vechi, este mai bine realizat:

In acest videoclip putem observa in minutul 1:14 niste ziare, dar surpinzator nu sunt din hartie pentru ca in minutul 4:15 apare tot un ziar, care prezinta informatiile in timp real. Pana si cana este smart ( minutul 4:10)

Practic, ambele videoclipuri surprind posibilitatile tehnologice, dar cel de-al doilea videoclip este putin cam SF.

Ramane de vazut cum va evolua tehnologia si cum ne va afecta sau ne va usura aceasta viata.

s-ar putea sa-ti placa

2 comentarii

b00b00r00za 21-03-2013 - 18:07

Vreau si eu in bucatarie un ecran gigantic si un chef sa imi dea sfaturi :))

Comentariile sunt inchise.