Acasa Tehnologie Cum setezi trimiterea de mesaj SOS pe telefoanele Samsung

Cum setezi trimiterea de mesaj SOS pe telefoanele Samsung

by Dragos Schiopu

Utila pentru telefoanele copiilor si nu numai, putini stiu ca exista o setare in telefon care iti permite sa dai catre cateva numere prestabilite un mesaj de SOS prin simpla apasare a butonului de pornire de 3 ori.

Mesajul de SOS este format din 4 mesaje de fapt si doua contin pozitia GPS a telefonului in momentul trimiterii mesajului, unul contine o poza facuta cu camera in momentul acela si alta contine o scurta inregistrare audio.

Atentie: Mesajele MMS sunt contracost in majoritatea retelelor de telefonie deci presupun ca ai nevoie de credit pentru ca acest serviciu sa functioneze, astfel daca ai o cartela e bine sa ai 1-2 euro credit in permanenta pentru astfel de situatii.

Cum activez functia de SOS in telefonul meu?

De pe pagina principala a telefonului, mergeti in coltul din dreapta sus unde sunt cele 3 puncte sau o rotita care reprezinta accesul la setarile telefonului. Zona de SETARI (SETTINGS)

In zona CAUTA (SEARCH) scrieti SOS, si veti ajunge la setarile SOS care cel mai probabil sunt dezactivate. Activati optiunea SOS, bifati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile expuse acolo si dupa aceea adaugati numerele de telefon la care vreti sa se trimita mesajul de SOS. Se pot adauga pana la 4 numere de telefon.

Mesajele respective se trimit chiar daca nu ai datele sau gps-ul deschise. La majoritatea telefoanelor activarea acestei alerte se face prin TREI APASARI SCURTE ALE BUTONULUI DE PORNIRE. (indicatie pe care o primiti la activarea serviciului)

Recomandat: Este bine sa faceti teste (chiar daca va costa cativa centi) sa vedeti ca functioneaza si de asemenea sa instruiti pe posesorul telefonului (parinte, copil, sotie) cum se activeaza functia respectiva.

s-ar putea sa-ti placa

Comentariile sunt inchise.