Acasa Computere Cum sa iti faci propriul Nintendo Steam Box

Cum sa iti faci propriul Nintendo Steam Box

by Dragos Schiopu

Valve-SteamBox

Personal sunt pasionat atat de IT cat si de electronica, asa ca tot ceea ce urmeaza sa va spun mi se pare floare la ureche. Din pacate nu toata lumea este atat de priceputa la chestii practice sau tehnice, ba chiar am cunoscut persoane care nu sunt capabile sa faca un simplu circuit pentru a aprinde un bec. Asa ca am sa incerc sa tratez urmatorul subiect cat se poate de non-tehnic.

Recent am vazut pe reddit un Steam Box realizat in carcasa unui Nintendo. Dupa cum am spus, nu-i nimic prea complicat. Tot ce trebuie sa faci este sa te asiguri ca exista suficient spatiu, apoi iti cumperi componentele de care ai nevoie si cauti metode de a le „lipi” pe toate acolo. Ei bine, nu-i nici chiar atat de simplu, dar este realizabil.

gust4vsson, utilizatorul care a urcat pe internet pozele, a specificat ca acest computer ascunde sub capota un procesor AMD A10-6700, cunocut si sub numele Richland, un refresh al fostei generații de APU-uri Trinity. Acesta integrează si un chip grafic Radeon 8670D, capabil sa ruleze decent majoritatea jocurilor aparute recent. Insa nu va asteptati la ultra performanta, nu se poate compara cu o placa video dedicata. Sistemul ruleaza Steam OS iar stocarea se face pe un hard disc Western Digital Scorpio Black de 320 GB.

In imaginile prezentate mai putem remarca faptul ca are parte de o racire buna, datorata fluxului de aer constant asigurat de doua ventilatoare laterale, plus un cooler Scythe Shuriken, unul dintre cele mai bune sisteme de racire cu profil redus.

Nu-mi pot da seama ce placa de baza a fost folosita, insa are 2 iesiri HDMI si un DVI, un hub USB 2.0 pentru periferice, 2 mufe USB 3.0 + 2 USB 2.0, wireless, lan, iesire audio optica cat sunet integrat. Pe langa toate astea, creatorul se pare ca a ales sa faca alimentarea device-ului printr-un picoPSU.

Personal mi-a atras atentia foarte tare. Nu spun asta doar ca blogger de IT, ci si ca pasionat care a incercat la randul sau sa creeze mini computere.

s-ar putea sa-ti placa