Acasa Diverse Cum iti dai seama ca trebuie sa-ti inlocuiesti calculatorul?

Cum iti dai seama ca trebuie sa-ti inlocuiesti calculatorul?

by Dragos Schiopu

Se intampla sa dam de probleme exact atunci cand ne asteptam mai putin la asta. Sau cel putin uitam pentru un moment ca, din cand in cand, mai trebuie sa ne mai si schimbam calculatorul sau cel putin sa-i facem un upgrade serios. Iar daca va intrebati de ce este bine sa va mai schimbati desktop-ul la un anumit interval de timp, ei bine, o sa vedeti cum timpul isi pune amprenta si nu veti mai fi multumiti de rezultatele pe care le ofera computerul vostru.

Ce se intampla dupa o anumita perioada de timp?

Desi cu siguranta ai trecut prin asemenea situatii, probabil ca nu ai dat o foarte mare importanta a ceea ce s-a intamplat. Spre exemplu, macar o data, te-ai confruntat si tu cu urmatoarele situatii:

  • calculatorul tau produce un zgomot infernal;
  • timpul de a raspunde la comenzi este din ce in ce mai mare;
  • calitatea monitorului nu mai este aceeasi cu care te-ai obisnuit;
  • nu poti lucra mai multe task-uri in acelasi timp;
  • ai impresia ca totul merge cu incetinitorul;

Cand ai astfel de probleme te gandesti la un singur lucru – in cat timp se va strica al tau calculator? Sau poate ai senzatia ca daca schimbi una, alta vei obtine rezultate mai bune. Insa acest lucru, obicei, va avea intotdeauna doar cateva rezultate pe moment si nimic mai mult, nimic pe o perioada indelungata de timp, ci doar rezultate de moment cat sa-ti dea o falsa bucurie.

Si cu toate astea ai de ales si varianta in care ai putea apela la acele calculatoare desktop ieftine ce iti pot fi de folos si nici nu trebuie sa faci prea multe economii pentru a le putea obtine si achizitiona. In primul rand ca vei avea nevoie de un calculator optim pentru tine si care sa-ti satisfaca nevoile.

Fie ca vorbim despre activitatea ta pe internet, cu privire la jocurile in care te angrenezi, fie ca vorbim de cu totul si cu totul alta intrebuintare al calculatorului desktop, cu siguranta vei stii cand este momentul oportun pentru a-l schimba. Si cel mai probabil, in astfel de situatii, cei ce sunt afectati si resimt cel mai bine lipsa unui calculator functional la capacitate maxima sunt cei ce, prin activitatea lor, consuma mai mult de 70% din resursele calculatorului.

Iar un exemplu bun de o astfel de activitate este randarea, dar si editarea anumitor materiale video. Ganditi-va ce se poate intampla, daca memoria nu este suficienta, pentru aceasta activitate, sau daca toate nuantele (culorile) de la monitorul tau sunt sterse, ei bine, in acest caz nu vei putea edita imaginile, daca nu ai un monitor adecvat si calibrat.

In cele din urma vei ajunge sa schimbi atat monitorul cat si intreg calculatorul, asta, in cazul in care iti doresti sa faci performanta. Si bineinteles sa nu pierzi prea mult timp pe lucruri ce se pot rezolva cu rapiditate. Cand ai intampinat situatii asemanatoare ce decizii ai luat cu privire la calculatorul tau?

s-ar putea sa-ti placa