Acasa Portabile Cum alegi un smartwatch potrivit?

Cum alegi un smartwatch potrivit?

by Dragos Schiopu

Daca in urma cu cativa ani variantele posibile le numarai pe degetele de la o mana, intre timp piata s-a schimbat si ai variante pentru orice gust si pentru orice buzunar, cu optiuni multe si cu functii care sa te ajute sa-ti imbunatatesti cu adevarat viata. Problema cand ai o multitudine de smartwatch-uri pe piata e ca nu stii intotdeauna ce sa alegi, care e cel mai potrivit si care e cel pe care ti-l doresti cu adevarat.

Ce conteaza mai mult? Designul sau nr. de functii?

Prima intrebare pe care mi-as pune-o in momentul in care ar fi sa aleg un astfel de smartwatch ar fi legata de modul in care il voi utiliza si daca scopul lui e de bijuterie sau ma intereseaza anumite functionalitati ale lui. Trebuie sa recunoastem ca afisarea orei nu mai e de mult de interes pentru nimeni in conditiile in care o ai si pe cel mai ieftin telefon de pe piata.

Pentru mine e mult mai important aspectul si rolul lui de bijuterie. Am avut o bratara de fitness care tinea 2 zile si care avea doar cateva funtionalitati dar costa cateva sute de euro si alta care costa doar 10 euro, de 100 de ori mai desteapta decat prima, tinea bateria o saptamana la ea, si care pe mine personal nu m-a atras foarte tare.

Bateria, un aspect important la un smartwatch

Cred ca cel mai important aspect indiferent daca ne intereseaza mai mult designul sau sa aiba functionalitati este timpul pe care il ofera bateria pana la urmatoarea incarcare. Aici sunt si ceasuri inteligente care pot avea o durata a bateriei de 18 ore (adica pe intreaga perioada a zilei) sau altele care pot avea o durata de functionare de pana la 14 zile.

Pe mine personal, daca ma intrebati, problema incarcarii lui este cea care ma deranjeaza cel mai tare. Daca trebuie sa il incarc in fiecare seara inseamna o grija in plus, ceea ce nu ma incanta prea tare, dar daca are un numar mare de ore de functionare, o sa uit sa il incarc si o sa raman fara baterie fix cand mi-e lumea mai draga (conform legilor lui Murphy). Am avut la un moment dat, cum spuneam si mai sus, o bratara de fitness a carei baterie tinea 7 zile. Mereu uitam sa o incarc si ma trezeam ca am ramas fara baterie.

Bugetul iarasi poate fi un aspect important al alegerii. Conteaza foarte mult si sfatul meu e ca, daca va doriti ceva de calitate, sa luati totusi in considerare posibilitatea de a creste bugetul alocat pentru acest gadget. Daca vrei sa alegi cel mai bun smartwatch, eu zic ca e bine sa tii cont si de aspectele prezentate mai sus. De asemenea ai si un link mai sus care cu siguranta te va ajuta sa faci alegerea potrivita.

La final de articol vreau sa va intreb pe voi, pentru ca sunt chiar curios, ce e mai important la un smartwatch, numarul de functii sau rolul de bijuterie pe care il poate avea? In cazul meu, dupa cum cred ca s-a vazut si din articol, e mai important sa arate bine decat sa aiba o multitudine de functii.

s-ar putea sa-ti placa