Acasa Diverse IVECO Daily 4×4 vs. IVECO Eurocargo – Prezentare de ansamblu

IVECO Daily 4×4 vs. IVECO Eurocargo – Prezentare de ansamblu

by Dragos Schiopu

În ultima vreme, multe firme și companii de transport caută autovehicule cu tracțiune integrală. IVECO a lansat mai multe modele care dispun de tracțiune 4X4, din seria Daily și Eurocargo. Cu ajutorul acestui tip de tracțiune, mașina se comportă excelent, pe orice tip de traseu. Iar starea vremii nu mai influențează negativ aderența. Tracțiunea 4×4 înseamnă adeseori că autovehiculul este mai greu, dar și mai stabil pe carosabil. La volanul unui autovehicul 4X4 te simți mult mai în siguranță.

Iveco Daily 4×4

Acest vehicul 4×4 îmbină calitățile unui autoutilitare cu cele ale unui camion, având șasiu solid, un set de suspensii perfomante, este versatil și util pentru diferite tipuri de transport. La volanul unui Iveco Daily 4×4, fie că e vorba de modelul șasiu sau furgon – VAN, drumurile lungi nu mai sunt deloc greu de parcurs. Fiecare variantă produsă de Iveco oferă forță și capacitate de adaptare la modul de utilizare. Pe șosele acoperite cu gheață sau zăpadă, pe drumuri încinse de arșița verii, acest model 4×4 își demonstrează din plin calitățile.

Dotarea cu motoare de tip F1C EURO VI-D cu volum de 3 litri furnizează o putere de 180 cp la un cuplu util de 430 Nm. Alegerea unui Iveco Daily 4×4 poate însemna success pentru orice afacere care are nevoie de un transport fiabil și facil, pe orice fel de trasee. Daily 4×4 de la Iveco beneficiază de omologare Euro VI-D Heavy Duty, un avantaj cert în comparație cu competitorii săi.

Ce avantaje oferă Iveco Daily 4×4

  • Aplicații off-road

Construcția cutiei de viteze şi dotarea cu 4 tipuri de timonerii oferă posibilitatea de a echipa Iveco Daily 4×4 cu diferite aplicații off-road – platforme, troliu, pluguri de zăpadă, etc. În funcție de utilizare, acest vehicul este ușor adaptabil la teren accidentat sau trasee dificile. Optional, Iveco 4×4 Daily poate fi dotat cu diferite tipuri de platforme de încărcare.

  • Numeroase trepte de viteză pentru drumuri variate

Grație raporturilor de transmisie duble reduse, Iveco Daily 4×4 au prevăzute 12 trepte de viteză de mers în față, cu transmisie manuală și 16 trepte de mers înainte cu transmisia automată HI-MATIC. Deși simplu de controlat, autovehiculul 4 x4 își demonstrează excelente abilități de urcare și coborăre pe suprafețe înclinate, păstrând siguranța la volan și confortul celui care conduce.

Eurocargo 4×4

​Noul model de la Iveco Eurocargo este dotat cu transmisie permanent de tip 4 x4 pe toate roţile, pentru un plus de forță și dinamism. Modelul Iveco Eurocargo este disponibil cu cabină clasică dar și cu spațiu de odihnă. Autovehiculul 4×4 Eurocargo standard este dotat cu o gheară frontală de tractare şi o protecţie cu construcție dedicată pentru off-road. Acest vehicul are amortizoare din oţel, farurile sunt protejate de măști, ca și radiatorul, iar treptele de acces sunt retractabile. Aspectul de mașină de teren este evident, pentru acest model Iveco Eurocargo 4×4.

Avantaje Eurocargo 4×4 de la Iveco

Motoarele acestor vehicule sunt disponibile în versiuni de putere 220, 250 , chiar și 280 CP, dotate cu cutii manual de viteză cu 6 trepte . Noul model Eurocargo 4×4 are și un model cu o cutie de viteze automată.

Punțile motoare sunt duble, iar cutia intermediară de viteze cu cuplu oferă tracţiune la arborii din faţă şi din spate cu ajutorul diferenţialul longitudinal. Cele trei diferenţiale pot fi blocate prin acțiune directă , de către conducătorul auto, pentru a garanta tracţiunea chiar pe condiții de carosabil alunecos.

Unghiul mare de viraj de până la 48 de grade, în funcţie de cauciucuri, asigură manevrabilitate chiar şi în zone cu suprafețe greu de parcurs, comportându-se ca o mașină de teren performantă.

s-ar putea sa-ti placa