Acasa Portabile CuBox Pro – un nou mini computer cu 2GB RAM

CuBox Pro – un nou mini computer cu 2GB RAM

by Dragos Schiopu

Poate că 2GB RAM nu suna chiar atat de mult tinand cont de capacitatile laptop-urilor din ziua de azi, insa pentru un mini PC e un mare progres. In ultimul an au inceput sa apara din ce in ce mai multe firme care au dat o sansa mititelelor dispozitive. Printre primele a fost si proiectul Cotton Candy, produs care s-a concretizat si a ajuns pe piata intr-un timp destul de scurt, urmand multe altele asemenea lui.

CuBox se diferentiaza fata de ce gasim pe piata prin forma, dar si ca specificatii tehnice. Modelul initial venea echipat cu un procesor Marvell Armada 510 de 800 MHz, 1 GB RAM si mai multe porturi printre care Gigabit Ethernet, SPDIF (optical audio), eSata 3Gbps, 2xUSB 2.0, micro-SD si micro-USB.

cubox-pro

CuBox Pro nu vine cu foarte multe modificari, insa are 2GB RAM in loc de 1GB si se pare ca va fi distribuit cu un card micro-SD de 4GB (maximul suportat fiind de 64GB). Mini PC-ul poate rula sisteme de operare Linux ca Ubuntu sau Debian, dar si Android si suporta formate video Full HD. Dimensiunile sunt reduse, avand forma unui cub cu laturi de de 2,5cm si o greutate de doar 85 de grame.

CuBox de 1GB RAM are un pret de aproximativ 140 de dolari, iar cea de-a doua versiune, Pro, poate fi gasita la aproximativ 160 de dolari si va intra pe piata la sfarsitul acestei luni. Probabil vom vedea mai multe si la CES 2013, asa ca fiti pe faza!

Sursa

 

s-ar putea sa-ti placa