Acasa Tehnologie Cu ajutorul realitatii virtuale, un australian a asistat la nasterea fiului sau de la 4.000 km distanta

Cu ajutorul realitatii virtuale, un australian a asistat la nasterea fiului sau de la 4.000 km distanta

by Dragos Schiopu

gear

Cine si-ar fi imaginat vreodata una ca asta? Cine si-ar fi imaginat ca un tata poate sa simta aceeasi senzatie cand i se naste propriul fiu, chiar si atunci cand nu este aproape de familie. Cu toate ca sistemul de realitate virtuala este apreciat si folosit in general de pasionatii de jocuri video, se pare ca de data aceasta i s-a gasit o intrebuintare total diferita fata de cea pentru care a fost conceput.

Jason Larke este primul om din lume care a reusit sa faca acest pas, sa asiste la nasterea propriului fiu cu ajutorul tehnologiei realitatii virtuale cu toate ca era la o distanta de 4.000 de kilometri fata de locul evenimentului. Larke este un om ca toti ceilalti, este electrician in Queensland, la 4.000 de kilometri distanta fata de Perth, locul in care locuieste. Acesta isi petrece de cele mai multe ori viata pe drum si la munca, nemaiavand timp si pentru familie, sa fie aproape de ei chiar si atunci cand are loc un eveniment major. Lark, datorita faptului ca era plecat de cateva saptamani de acasa se astepta sa rateze nasterea fiului sau, dar iata ca tehnologia realitatii virtuale i-a putut face viata mai frumoasa, i-a transmis in timp real nasterea si la facut un tata fericit.

Cei de la Samsung sunt initiatorii acestui proiect, ei i-au propus sa faca parte dintr-un experiment. „Cand eram in luna 30 de sarcina, Jason a aflat ca va trebui sa lucreze in perioada în care eu urma sa nasc” a relatat in cateva cuvinte Alison, sotia australianului. Cei de la Samsung i-au oferit lui Klarke o casca de realitate virtuala, mai exact noul Gear VR, pentru a putea simti senzatia traita aproape de familie.

Printre multe altele, dupa ce proiectul s-a terminat, cei de la Samsung i-au invitat pe cei doi sa apara in reclama pentru viitorul Samsung Gear VR.

https://www.youtube.com/watch?v=2PpKzYjW7go

s-ar putea sa-ti placa