Acasa Tehnologie Cu aceasta inventie oricine poate deveni sculptor

Cu aceasta inventie oricine poate deveni sculptor

by Dragos Schiopu

interesantSculptura necesita talent si multa rabdare, insa ce ar fi daca ar exista o inventie care sa simplifice lucrurile. Ei bine chiar exista, cercetatorii de la MIT au dezvoltat o masinarie care permite acest lucru.

Dupa mai multe prototipuri cei de la MIT au creat o inventie care face cu adevarat treaba buna, pana in prezent existand mai multe modele ale acestei inventii dar niciuna la fel de precisa ca aceasta.

Inventia aceasta este practic o masina de frezat inteligenta, care te ajuta sa tai exact unde este nevoie, astfel oricine poate deveni un sculptor profesionist.

Precum o imprimanta 3D, utilizatorii incep cu un model 3D pe calculator, dar in loc sa lase in urma gramezi de plastic sau orice alt material, inventia celor de la MIT indeparteaza doar ceea ce este nevoie din blocul solid de material, pentru a crea un obiect bine definit, 3D.

Multa lume spune ca orice obiect creat manual este mai special datorita micilor imperfectiuni. Cercetatorii de la MIT s-au ocupat si de aceasta problema, astfel incat masinaria lor poate fi programata ca sa lase mici imperfectiuni, asadar reprezinta cu adevarat o inventie grozava.

Freza inteligenta este asistata de calculator, utilizand senzori de miscare si un tracker magnetic de inalta precizie. Atunci cand incepi sa sculptezi, computerul iti poate spune exact bucatile care trebuie inlaturate si locurile unde trebuie sa tai. Ceea ce este si mai grozav, este faptul ca freza este oprita de calculator imediat in cazul in care inlaturi parti gresite ale materialului. Asa ca este aproape imposibil sa faci greseli.

Mai mult, se pare ca 2 sculpturi care se bazeaza pe acelasi model 3D si sunt realizate cu 2 masinarii diferite vor arata putin diferit, din acest lucru rezultand faptul ca fata de imprimanta 3D unde toate obiectele create sunt identice, inventia celor de la MIT reuseste sa aduca farmecul sculpturilor realizate manual.

Daca sculptura reprezinta un hobby pentru tine, aceasta inventie te va ajuta sa iti indeplinesti visele.

s-ar putea sa-ti placa

1 comentariu

mircea 06-12-2013 - 12:34

cat costa un asemenea aparat si de unde?

Comentariile sunt inchise.