Acasa Tehnologie ControlAir te ajuta sa iti controlezi calculatorul fara sa il atingi

ControlAir te ajuta sa iti controlezi calculatorul fara sa il atingi

by Dragos Schiopu

controlair

Cu toate ca folosirea unui TouchPad a devenit destul de confortabila pentru orice tip de utilizator iar mouseul se misca mai repede decat sabia lui Zoro, cativa ingineri se gandesc deja la o metoda prin care sa iti poti controla calculatorul fara sa il atingi, sa te folosesti prin aer de gesturi si sa ii dai comenzi.

Chiar daca tehnologia va evolua si vor exista tot felul de gadgeturi care sa faca calculatorul sa devina mai la indemana utilizatorului atat prin comenzi vocale cat si prin alte metode de interactiune cu un calculator nimic nu se va compara cu inventia celor de la eyeSight. Prin gesturi, si miscari a mainilor prin aer totul va deveni mult mai usor de controlat, desigur nu pentru acasa dar pentru o institutie publica va fi cu siguranta o mare oportunitate.

ControlAir se poate gasi la momentul de fata pe sistemul celor de la Apple, OS X, si va poate ajuta sa va controlati anumite aplicatii doar cu ajutorul gesturilor. Aplicatia a fost creata de catrei cei de la eyeSight si in ciuda faptului ca multi utilizatori nu ii dau mari sanse, dezvoltatorii se incumeta sa ii adauge noi update-uri pe parcurs.

Cea mai folosita ar trebui sa fie in concordanta cu aplicatiile de muzica, video si alte playere care nu au nevoie neaparat de un mouse sau un touchpad pentru fi folosite. Dezvoltatorii promit ca in viitor sa dezvolte aceasta aplicatie intr-un mediu cat mai larg, sa o introduca in tot mai multe butoane din interfata sistemului Os X, si sa o faca accesibila de la o distanta de cel putin trei metri cu ajutorul webcamul-ului de la MacBook sau iMac.

screen800x500

Imediat dupa ce s-a instalat aplicatia singurul lucru care va mai ramane de facut este sa o deschideti si sa alegeti programul in care ati dori sa ruleze. Veti trece la inceput si printr-o serie de teste de calibrare, ca aplicatia sa stie direct cu cine interactioneaza.

s-ar putea sa-ti placa