Acasa Tehnologie Comparație prețuri stocare cloud

Comparație prețuri stocare cloud

by Dragos Schiopu

Numărul companiilor care oferă servicii de stocare în cloud este în creștere, însă prețurile practicate de acestea este în scădere tocmai datorită concurenței. Și pentru că prețul este întotdeauna cel mai important factor după care ne ghidăm, vom face astăzi o comparație între prețurile practicate de Amazon, Apple, Box, Dropbox, Google, Skydrive și SugarSync.

Un al doilea aspect important atunci când vine vorba de alegerea unei companii pentru servicii de stocare în cloud este sistemul de operare suportat. Personal prefer Dropbox datorită faptului că pot sincroniza fișiere pe toate dispozitivele, mă refer aici la laptop, PC, tabletă și smartphone-uri cu sisteme de operare diferite. Un alt lucru care îmi place la Dropbox este posibilitatea de a partaja fișiere cu alți utilizatori de Dropbox. Foarte util atunci când lucrezi cu alți colegi la mai multe rapoarte. Recent lansatul Google Drive funcționează pe Windows, Mac și Android. SkyDrive funcționează pe Windows Phone, Windows, Mac și iOS. Dropbox funcționează pe Windows, Mac, Linux, Windows Phone, iOS, Android, Symbian, MeeGo, BlackBerry, deci cam toate sistemele de operare de pe orice device smart. Asta îi dă Dropbox-ului un avantaj enorm. iCloud funcționează pe dispozitivele iOS și pe Windows.

Pentru a atrage clienții, companiile de stocare în cloud oferă un spațiu de stocare gratuit. Dropbox oferă 2 GB, Amazon, iCloud, Box, Google și SugarSync câte 5 GB, iar Microsoft 7 GB, respectiv 25 GB pentru clienții deja existenți.

Mai jos un tabel comparativ cu prețurile practicate de cele 7 companii. Prețurile sunt exprimate în dolari și reprezintă tariful lunar practicat de fiecare companie. Prețurile marcate cu roșu reprezintă cele mai bune oferte.

Așa cum se observă și din imagine, Microsoft are cele mai mici prețuri pentru un spațiu de stocare de sub 100 GB. Peste 100 GB, Google oferă cele mai atractive prețuri, pe când Amazon are cele mai ridicate prețuri de pe piață.

[signoff1]

Sursă imagine: ghacks.net

s-ar putea sa-ti placa

2 comentarii

Damian 25-04-2012 - 13:04

Cred ca vrei sa spui sub 100 GB si peste 100 GB nu? Si da, mi se pare ca Microsoft ofera o solutie apropiata nevoilor, mai ales pe partea de integrare cu suita Office ( larg raspandita in lume, fata de solutiile Google ) parerea mea.

MrGadget 26-04-2012 - 12:00

Ah, așa e, ms, am modificat. Graba… Da, pentru cei care au nevoie de Office și Office 360, Microsoft e cea mai buna soluție. Pentru cei care vor fișierele pe orice dispozitiv Dropbox rămâne totuși cea mai bună soluție. Doar că au prețurile… uriașe comparativ cu Microsoft. Poate vom asista la o reducere…

Comentariile sunt inchise.