Acasa Tehnologie Companiile aeriene din Europa vor oferi WiFi la bordul avioanelor

Companiile aeriene din Europa vor oferi WiFi la bordul avioanelor

by Dragos Schiopu

Din dorinta de a atrage noi pasageri dar si pentru a creste veniturile, companiile aeriene din Europa voi incepe sa ofere WiFi la bordul avioanelor.

wifi la bord

In Statele Unite pasagerii care calatoresc cu avionul au deja WiFi pe aproximativ 66% din rute. La nivel mondial procentul scade pana la 24%, insa asta urmeaza sa se schimbe foarte curand datorita companiilor aeriene Lufthansa, Air France-KLM, Ryanair și Vuelin care au de gand sa ofere Wi-Fi la bordul zborurilor pe distante scurte.

De ce nu s-a implementat WiFi la bord mai devreme in Europa? In principal din cauza numarului de tari din regiune si a serviciilor de Internet pe baza de satelit care sunt prea scumpe pentru zborurile pe distante scurte. Costurile sunt in scadere datorita faptului ca numarul satelitilor plasati pe orbita este in crestere. In plus exista motivatia ca va exista profit din utilizarea WiFi la bord.

Pe langa faptul ca pot taxa clientii care folosesc WiFi pentru a vedea filme sau a asculta muzica pe dispozitivele mobile, companiile aeriene pot face publicitate partenerilor sugerand locatii de cazare, de shopping sau restaurante.

‘Nicaieri altundeva nu ai o asemenea audienta captiva, despre care stii absolut totul — si ce gen de publicitate ar trebui sa le oferi — decat in cazul celor care merg cu avionul’, a declarat Robin Cole, vicepresedinte la Global Eagle Entertainment, care ofera Wi-Fi prin satelit companiilor aeriene Norwegian si Southwest.

Sa ne asteptam deci in curand la selfie-uri si check-inuri direct din aer multumita existentei WiFi la bordul avioanelor.

s-ar putea sa-ti placa