Acasa Tehnologie Compania Visual Fan in plin proces de dezvoltare

Compania Visual Fan in plin proces de dezvoltare

by Dragos Schiopu

Compania din Brasov cunoscuta pentru brandul Allview, Visual Fan a devenit de curand asociat al companiei Headlight Solutions, aceasta fiind o companie ce dezvolta solutii atat software, cat si hardware. Avand in vedere ca in anul anterior cei de la Headlight Solutions a avut o cifra de afaceri de circa 59 milioane de lei, estimata la valoarea de 12,03 milioane de euro, putem deduce cu usurinta ca acestia se afla pe un trend ascendent fata de anii precedenti.

Bineinteles nu este de neglijat nici faptul ca Visual Fan S.A. a anuntat deja preluarea unei participatii de 12% din ceea ce reprezinta Headlight Solutions S.R.L. De asemenea aceasta informatie ne arata ca aceasta implicare a celor de la Visual Fan in Headlight Solutions nu reprezinta altceva decat un proces de extindere si de dezvoltare al portofoliului de produse al celor doua companii.

Acest lucru fiind posibil prin realizarea de proiecte comune care sa contina la baza dezvoltarea si totodata cresterea capacitatilor de cercetare si de dezvoltare, dar si de integrarea de noi solutii complete software si hardware. Astfel ca Headlight Solutions S.R.L este o companie care a fost fondata in anul 2013, iar de-a lungul timpului, in special in anul 2020, aceasta companie a inregistrat o cifra de afaceri de 59 milioane de lei, din proiectele lor care includ solutii complexe software si hardware de tip custom-made.

Ba mai mult decat atat cu privire la portofoliul pe care il detine aceasta companie trebuie sa amintim faptul ca acopera o multitudine de domenii, cu numeroase oportunitati de dezvoltare pe mai multe paliere. Asadar majoritatea clientilor vin din randul companiilor multinationale, care activeaza in diferite domenii cum ar fi: telco, HoReCa, retail, si alte servicii publice sau private.

Cat despre proiectele celor de la Headlight Solutions putem spune ca acestea constau in capacitatea de abordare integrata si independenta a fiecarui produs, astfel incat clientii sa se bucure de servicii personalizate si optimizate de strategie, implementare, dar si de productia propriu-zisa a echipamentelor. Iar proiectele principale ale acestei companii se pot rezuma la:

  • Solutii Self Service (All-in-One Solution) care au fost implementate cu succes in companii care tin de domeniul utilitatilor (gaze si electricitate), institutii publice si retail;
  • Sisteme informatice personalizate adaptate in functie de ceea ce isi doresc clientii, care integreaza cele mai inalte nivele de securitate;
  • Activitate de cercetare – dezvoltare (Reserch & Development), care implementeaza capacitatea de design industrial, prototip si productie, si care presupun furnizarea de solutii complete software si hardware.

s-ar putea sa-ti placa

1 comentariu

Marius Barnea 06-08-2021 - 17:30

Piata IT din Romania se dezvolta tot mai frumos in ultimii ani. Companii autohtone fac pasi importanti si nu vorbesc doar de Allview, dar acestia sunt in frunte. Felicitari!

Comentariile sunt inchise.