Multi dintre pacientii cardiologilor au o mare problema- colesterolul a luat-o razna, iar asta nu le poate face deloc bine! Ba din contra! Urmeaza un tratament puternic, cu efecte secundare multiple. Si…inca un set de analize. Ce facem atunci cand in ciuda tratamentului recomandat de medic si a dietei alimentare colesterolul se incapataneaza sa fie peste limitele normale?
Solutia…in videoclipul de mai jos!
Intrebarea care se pune este daca aceasta idee poate fi pusa in practica…si cu ce costuri? Mai mult, care ar fi costurile suportate de un pacient care ar apela la o astfel de interventie? Cat de riscanta este? Ce efecte secundare are? La ce interval de timp ar trebui repetata procedura? Care ar fi costurile implementarii in spitale? Cat ar costa pregatirea medicilor pentru folosirea unui astfel de dispozitiv? Si asta in ideea in care mai multi medici de la Loyola University Medical Center s-au gandit si ei in urma cu trei ani la acest sistem. Concret, el ar functiona precum dializa. La fiecare doua saptamani, pacientul ar petrece intre doua si patru ore conectat la un aparat care ii va scoate de pe vasele de sange intre 70 si 80% din colesterolul rau, apoi circulatia sanguina se reia normal. Colesterolul bun nu este afectat deloc.
Sigur, procedura li se adreseaza in special pacientilor care, din motive genetice, nu reusesc sa isi controleze colesterolul.
Pana cand ideea va fi pusa in practica si in spitalele din Romania…mai avem de asteptat. Asta daca va fi vreodata pusa in aplicare!