Acasa Tehnologie Coder Dojo in Romania

Coder Dojo in Romania

by Dragos Schiopu

 Multe lucruri bune se intampla in spatiul online si toate ar trebui promovate asa cum trebuie. Coder Dojo e unul dintre ele. Proiectul a aparut pentru prima data in Irlanda si a avut ca scop crearea de spatii pentru copiii care vor sa invete programare, intr-un mediu informal, in sesiuni regulate si in afara zilelor in care merg la scoala. Aceste sesiuni au loc de regula sambata iar in cadrul lor copiii inscrisi au ocazia de a invata programare pe bune. Aici participantii invata sa dezvolte site-uri web, aplicatii, jocuri, invata programare si multe alte lucruri utile din domeniul IT. De curand un copil initiat de Coder Dojo a creat o aplicatie pentru iPhone care a fost in top in App Store. Copilul are numai 12 ani, dar asta nu l-a impiedicat sa gandeasca precum un adult si sa creeze o aplicatie care a prins bine la public.

Coder Dojo Romania este un proiect non-profit al Mavenhut si NextSteve. Proiectul isi doreste sa perfectioneze copiii talentati si dornici sa invete programare in domeniul IT. Pentru a va inscrie copiii in acest proiect trebuie sa accesati formularul de inscriere din site-ul oficial al Coder Dojo Romania si sa-l completati cu datele cerute. Cei interesati trebuie sa se grabeasca pentru ca pe data de 20 octombrie vor avea loc primele selectii in locatia Romtelecom training arena (Bucuresti) incepand cu ora 10:00. Pentru aceasta prima editie vor fi selectati numai 25 de copii. Conditiile esentiale pentru inscriere sunt ca cei mici sa aiba intre 8 si 14 ani si laptopul personal.

Pentru primele selectii nu se cer cunostinte de programare ci numai dorinta de acumulare a cunostintelor si placerea de a aprofunda acest domeniu. Le uram succes copiilor care se vor inscrie si speram sa auzim de ei in cativa ani prin lucrurile bune facute cu mana si mintea lor.

Proiectului Coder Dojo Romania ii uram deasemenea succes, amibitie si speram ca vor gasi copiii cei mai indicati si cei mai indreptatiti sa urmeze aceste cursuri.

s-ar putea sa-ti placa