Acasa Tehnologie Cloud gratis! 3 alternative gratuite pentru Dropbox

Cloud gratis! 3 alternative gratuite pentru Dropbox

by Dragos Schiopu

Dropbox-ul ne-a dezamagit in ultimul timp si am ajuns sa ne punem semne de intrebare legate de securitatea informatiilor stocate prin intermediul lor. Ne-am gandit sa facem o lista cu cele mai bune alternative gratuite pentru Dropbox. Speram sa va fie de folos!

cloud-gratis-digipedia
1. MEGA.co.nz

Sunt multi care aveti reticente fata de gazduirea in cloud gratis si va inteleg. Nu vreti ca datele dumneavoastra sensibile sa ajunga la mana unui hacker priceput sau, mai rau, sa fie filtrate in fiecare secunda de agentii precum NSA. De aceea va recomand serviciul gratuit de cloud de la MEGA.

MEGA este creatia lui Kim Dotcom, cel care a inceput Megaupload, site care a ajuns sa fie 4% din internet si care a fos inchis pentru ca facilita transferul de fisiere asupra carora nu se aveau drepturi de autor. Dar nu asta ne-ar face pe noi sa alegem serviciile MEGA, ci faptul ca de cand a avut parte de o descindere ca-n filme la el acasa din cauza pirateriei, Kim Dotcom si-a dedicat viata pentru a realiza un serviciu encriptat de gazduire, serviciu care sa fie vulnerabil in fata agentiilor de monitorizare sau a hackerilor. Practic datele pe care dumneavoastra le urcati in contul MEGA nu pot fi citite de catre Kim Dotcom sau de catre vreo agentie de monitorizare a internetului pentru ca toate datele sunt encriptate si dumneavoastra sunteti singurul detinator al cheii de decriptare.

Punctele tari ale acstui serviciu de cloud gratis:

  • datele sunt encriptate printr-o cheie public-privata;
  • sincronizare intre PC si dispozitivele mobile;
  • datele pot fi citite/scrise in browserul dumneavoastra web sau prin intermediul aplicatiilor pentru Android si iOS;
  • viteza foarte buna de download/upload chiar si in zone extraurbane

Spatiu oferit gratuit: 50 GB

Spatiu platit: 500 GB – 10 EUR / luna; 2 TB – 19.99 / luna; 4 TB 29.99 EUR / luna

mega_cloud_gratis_digipedia
2. BOX.com

Un alt serviciu de gazduire cloud gratis foarte popular in randul americanilor este box.com. Spre deosebire de serviciul prezentat anterior, cei de la BOX.com ofera un spatiu mai mic de hosting gratuit – doar 10 GB – si impun doua limitari pe care nu le intalnim la MEGA: niciun fisier nu poate depasi 250 de MB si nu poti fi logat simultan de pe mai multe dispozitive. La capitolul de securitate cei de la BOX.com se lauda ca au o tehnologie foarte avansata de encriptare a datelor folosind cele mai bune practici de criptare/decriptare in timpul transferului de fisiere. Toate transferurile sunt securizate prin SSL.

Spatiu oferit gratuit: 10 GB

Spatiu platit: 100 GB – 4 EUR / luna; 1 TB – 12 EUR / luna; nelimitat 30 EUR / luna – preturile sunt stabilite pentru un singur user!

box_com_cloud_gratis
3. Google Drive

Google Drive este probabil cel mai cunoscut serviciu de gazduire al fisierelor in Cloud. Ratele de transfer sunt destul de bune (comparativ cu serviciile anterioare, Google Drive mi se pare mai incet la upload-ul de fisiere mari), insa datele sunt filtrate de catre roboteii Google pentru a ne oferi reclame (si nu cred ca este singurul lor scop!).

Spatiu de cloud gratis oferit: 15 GB

Spatiu platit: 100 GB – 1.99 EUR / luna; 1 TB – 9.99 / luna; 10 TB 99.99 EUR / luna

Google_drive_cloud_gratuit_digipedia

s-ar putea sa-ti placa