Acasa Tehnologie Cine a spus că Symbian a murit?

Cine a spus că Symbian a murit?

by Dragos Schiopu

Am mai spus și o mai spus: când Belle va fi lansat oficial, o să producă un mare Wow! Deoarece Belle e un OS deosebit și va stârni invidie în rândul celorlalte OS-uri mai urâțele. Da, Symbian nu e mort! Nici pe departe, iar asta o spune numărul impresionant de dispozitive aflate pe piață. Iar viitorul Symbianului se arată a fi unul foarte interesant. În decembrie ne vom trezi uluiți de frumusețea UI-ului din Belle. Apoi în 2012 vom asista la nașterea unei legende: urmașul lui Nokia N8 (da, regele smartphone-urilor cu cameră foto) ce vine cu un nou senzor optic de 16 mpx (nu sunt clare aceste informații, sunt doar zvonuri, dar cu siguranță va fi un senzor de cel puțin 14 mpx), filmare full HD și un nou sistem de operare: Symbian Carla. Știm cu toții că N8 este pe piață de cel puțin un an și tot de-atunci este cel mai bun telefon cu cameră foto din toate timpurile. Niciun alt telefon nu are un senzor foto atât de puternic, în principal datorită faptului că celelalte sisteme de operare nu suportă astfel de senzori. Se pare că nici Windows Phone nu suportă, așa că noul N8 va veni tot cu Symbian. Uraaa!

Și după ce ne vom obișnui și cu Carla, ne vom trezi uluiți de un alt OS uimitor: Donna. Dacă noul Symbian Carla va veni cu o nouă versiune a browserului (8.0 – HTML5 ready), Dolby Surround Sound, Donna ne promite niște device-uri unice, cu procesor dual-core. Interesant este faptul că interfața noilor Symbian va fi dezvoltată pe baza celei din MeeGo, adică va arăta super tare!

Bătălia dintre Android și restul se va intensifica în 2012, iar eu sunt gata să pariez pe un declin al Androidului. Aici va ajuta și noile versiuni de Symbian, dar și Windows 8. Probabil nu va pierde poziția dominantă, dar va scădea sub 50% market share.

s-ar putea sa-ti placa

6 comentarii

Ndrey 17-11-2011 - 11:20

hai frate

Posete Dama 17-11-2011 - 18:18

Ne pregatim de o noua legenda zici….

gigi 02-12-2011 - 21:37

si eu inclin sa cred ca symbian nu dispare cred ca va fi cel mai bun sistem de operare de pe piata in 2-3 ani … suporta orice si consuma cel mai putin din baterie … o spun in cunostinta de cauza deoarece este primul meu sistem de operare , apoi am trecut si prin altele si am revenit la symbian … multumesc

alex 02-02-2012 - 21:16

de cand ma stiu folosesc symbian,de la celebrul nokia 6600,n72,n73,n95 apoi 5800 xm acum am un nokia N8….ce pot sa spun..un sistem de operare f bun,ce i drept n am incercat niciodata alt sistem de operare.eu personal as vrea ca symbianul sa continue cat mai mult timp

Mr Gadget 03-02-2012 - 09:57

Nu-ţi face griji, şi eu sunt de părere că o să mai stea mult şi bine prin zonă. Îţi dau un exemplu: suportă ipv6 de ani buni. Concurenţa ce face? Doarme :))

Comentariile sunt inchise.