Acasa Computere Chrome beneficiaza acum de „OK Google”

Chrome beneficiaza acum de „OK Google”

by Dragos Schiopu

Google introduce o noua optiune pentru browserul Chrome ce completeaza comenzile vocale ale acestuia. Cu ajutorul „OK Google” cautarea este mai rapida, deoarece nu mai sunt necesare  de click-urile aferente activarii comenzilor vocale. Acum acest proces se rezuma doar la doua cuvinte.

Comanda „OK Google” face deja parte din optiunile oferite de Android 4.4 KitKat, dar aceasta extensie pentru Chrome isi  aduce avantajele si pentru posesorii de PC. In momentul in care pagina Google.com este deschisa rostirea celor doua cuvinte activeaza comenzile vocale si scurteaza timpul cautarii.

Comanda „OK Google”  activeaza cautarea vocala, insa, precum Google Now sau Siri, aceasta nu este inca disponibila in limba romana. Ea va functiona doar pe pagina Google.com  atunci  cand limba engleza este limba prestabilita in motorul de cautare.

Cautarea vocala Google este inca versiunea beta si este disponibila deocamdata doar in SUA. Probabil  raspindirea ulterioara se va face mai intai in tarile in care limba engleza este limba nativa.

s-ar putea sa-ti placa