Acasa Telefoane Chinezii detroneaza branduri renumite de smartphone-uri

Chinezii detroneaza branduri renumite de smartphone-uri

by Dragos Schiopu

Daca credeati ca brandurile de telefoane mobile Samsung, LG si Apple sunt performante, atunci v-ati inselat. In topul clasamentului realizat cu ajutorul soft-ului Antutu, cei mai bine clasati sunt chinezii. Se pare ca acestia domina clasamentul. Antutu, in cazul in care nu stiati pana acum, este o unelta software de evaluare a performantelor unui telefon mobil si datorita acesteia, am aflat si cine ocupa locul unu in topul realizat. In clasamentul de performanta Antutu, locul intai este ocupat de brandul de telefon mobil Vivo. Este o companie care nu si-a facut un renume si poate putini sunt aceia care au auzit de ea. Cu alte cuvinte, este aproape necunoscuta utilizatorilor de smarphone-uri.

Clasamentul efectuat cu ajutorul Antutu, software-ul chinezesc despre care am mentionat si mai sus, cuprinde 10 pozitii, dintre care 6 sunt ocupate numai de marci chinezesti de smartphone-uri. Bineinteles ca aceste telefoane sunt mai ieftine decat marcile cunoscute ca LG, Apple si asa mai departe. Si in magazinele din Romania o sa vedem cat de curand marci ca Vivo si LeEco. Chinezii folosesc foarte mult procesorul Snapdragon 820 si creeaza terminale mobile cu memorie de pana la 6 GB RAM; acesta este motivul pentru care, cel mai probabil, au obtinut punctajul maxim in clasament. Daca modelele de telefoane ale brandurilor cunoscute costa intre 600 si 800 dolari, modelele chinezilor costa de la 350 dolari si ajung la pretul de 500 dolari si cu toate acestea, majoritatea care le cumpara, nu le cumpara pentru ca nu au auzit de ele. Cu siguranta vor sa le testeze performantele si sunt curiosi sa vada care este diferenta intre un brand de top si un model chinezesc.

antutu top realizat

Modelul de terminal mobil Lenovo Zuk Z2 Pro este si el in top si se claseaza pe locul 3. Dintre marcile renumite, in top apar doar Samsung Galaxy S7 Edge, Iphone si LG. Desi preturilor la care vand chinezii sunt mai mici, tot telefoanele lor sunt mai apreciate, oferind performante peste cele ale marcilor cunoscute. Marca Huawei este ultima pe lista si apare in clasament cu modelul Honor V8, iar Xiaomi si Meizu sunt cotate si ele, primul detronand binecunoscutul brand Apple cu modelul sau de Iphone 6S.

s-ar putea sa-ti placa