Acasa Tehnologie Cele mai populare aplicatii pentru codurile QR

Cele mai populare aplicatii pentru codurile QR

by Dragos Schiopu

Cred ca multi dintre noi am vazut acele pictograme asemanatoare codurilor de bare pe din ce in ce mai multe produsuri. Ei bine, sunt asa-numitele coduri QR care au fost implementate de mai demult, dar au castigat teren incepand cu anul trecut, avand succes si in tara noastra.

sample

Scopul codurilor QR este foarte simplu, in loc sa tastezi in browserul telefonului o adresa web lunga, indrepti camera spre codul respectiv, iar aplicatia QR, fotografiind sau scanand pictograma, recunoaste link-ul si iti porneste automat browserul. Cu alte cuvinte, sunt un fel de coduri de bare, dar mai inovative.

 

De ce ti-ar trebui o aplicatie care citeste aceste coduri? In primul rand, o sa ai posibilitatea de a accesa link-ul produsului respectiv in cateva secunde. In al doilea rand, exista aplicatii care iti ofera mai multe informatii despre produs si despre compania care il produce. Asadar, o aplicatie care citeste codurile QR este foarte practica si presimt ca va deveni un ,,must have” al tuturor smartphone-urilor.

howtogetqrcode

Se pare ca pentru iPhone cea mai populara aplicatie de acest gen este QR Reader for iPhone. Este printre cele mai rapide, arata bine atunci cand o deschizi si isi da posibilitatea sa-ti setezi singur setarile, dupa cum iti doresti. Informatiile text si link-urile se deschid chiar in aplicatie, iar pentru restul informatiilor din codurile QR iti alegi tu aplicatia. Cu QR Reader poti sa dai share informatiilor prin email, Facebook sau Twitter. Mai mult decat atat, aceasta aplicatie este gratis in magazinul AppStore.

Daca esti posesorul unui smartphone ce are ca sistem de operare Android, afla ca aplicatia Barcode Scanner de la ZXing este cel mai popular scanner pentru coduri QR, conform statisticilor de download din Android Market. Initial, aceasta aplicatie a fost creata pentru codurile de bara clasice, dar a ajuns sa fie folosita cu preponderenta pentru a citi codurile QR. Barcode Scanner poate fi descarcata gratuit.

s-ar putea sa-ti placa