Acasa Tehnologie Cel mai spatios hard disk poate stoca 16 TB de informatie

Cel mai spatios hard disk poate stoca 16 TB de informatie

by Dragos Schiopu

Samsung tocmai a lansat cel mai spatios hard disk din lume, el purtand denumirea de PM1633a, care are o capacitate exacta de 15.36 TB.

samsungssd-876x420Noua memorie a fost lansata in cadrul conferintei Flash Memory Summit organizata in California, fiind probabil elementul central si cea mai bine vazuta memorie in cadrul acestui eveniment.

Memoria hard disk are dimensiunile unei memorii obisnuite de laptop, mai exact de 2.5 inch. Capacitatea acesteia, chiar daca se speculeaza ca este de 16 TB, are in realitate 15.36 TB, depasind cu mult modelele lansate de catre Seagate si HGST.

Ca sa va dati seama de capacitatea acestui hard disk, luam un film standard HD de 1.5 GB care are aproximativ 2 ore, in aceste conditii, hard disk-ul ar putea stoca 10240 de filme, adica 853 de zile, sau doi ani si 4 luni.

Totodata, vei putea stoca si filme la rezolutie 4k, lucru care este foarte greu de crezut cu memorile prezente acum in calculatoarele noastre, spun acest lucru deoarece un film la o rezolutie 4k poate ocupa lejer chiar si 100 de GB, insa cu o asemenea memorie nu cred ca vor mai interveni probleme din acest punct de vedere.

Inca nu s-a facut un anunt oficial cu privire la pretul pe care il va avea acest hard disk, insa se speculeaza ca acesta se invarte undeva in jurul valorii de 5000 de dolari, o suma foarte ridicata, dar exista un motiv bine intemeiat pentru pretul precizat.

Insa nu stiu cine ar achizitiona un astfel de hard disk, nu din cauza faptului ca este foarte scump, ci din pricina faptului ca este foarte spatios, iar majoritatea utilizatorilor nu vor strange niciodata in viata informatie de aproape 16 TB.

s-ar putea sa-ti placa