Acasa Tehnologie Cel mai sigur telefon numit Blackphone

Cel mai sigur telefon numit Blackphone

by Dragos Schiopu

blackphoneCat de curand va fi lansat un nou telefon inteligent cu Android care va incerca sa faca cu adevarat o viata privata utilizatorilor. Totusi, sistemul este putin modificat, acesta numindu-se Privat OS, fiind bineinteles o varianta speciala a consacratului Android.

Ieri, cei de la Silent Circle and Geeksphone au anuntat ca deja se ocupa de acest dispozitiv. Firma care s-a gandit la asa ceva are sediul in Elvetia, o tara foarte sigura de altfel. Telefonul bineinteles va avea si un nume pe masura, mai exact Blackphone.

Avand un sistem Android in spate foarte bine pus la punct acest telefon va putea sa ofere utilizatorilor o siguranta mult mai sporita, putandu-se sa se efectueze si sa se primeasca apeluri telefonice cat mai sigure, sa redactam si sa trimitem texte la fel de sigur. Totodata, acestia au afirmat ca si fisierele personale vor fi in siguranta.

Smartphone-ul este cu siguranta ideea specialistilor in securitate si tehnologie, incluzand aici pe Phil Zimmermann, creatorul PGP, Javier Aguera, co-fondator al Geeksphone, Jon Callas, co-fondator al PGP Inc si CTO de Silent Circle, Rodrigo Silva-Ramos, co- fondator al Geeksphone, si Mike Janke, CEO al Silent Circle si fostul US Navy SEAL.

„Mi-am petrecut toata cariera la lansarea de produse telefonice sigure”, a declarat Zimmermann. „Blackphone ofera utilizatorilor tot ce au nevoie pentru a asigura confidentialitatea si controlul comunicatiilor lor, impreuna cu toate celelalte caracteristici high-end.”

Din cate se stie pana in acest moment, Blackphone va fi prezentat oficial la Mobile World Congress din Barcelona. Pe langa acest mic aspect, telefonul va putea fi precomandat inca de la sfarsitul lunii februarie, in acest fel putand sa punem mult mai repede mana pe un asemenea dispozitiv. Inca nu s-a speculat nimic in legatura cu pretul pe care il va avea telefonul.

Ramane sa asteptam sa vedem daca Blackphone ne va putea ajuta in confidentialitatea datelor, in zilele noastre pare un lucru destul de greu, suntem urmariti chiar la fiecare pas de dispozitivele noastre inteligente.

s-ar putea sa-ti placa