Acasa Tehnologie Cea mai mica drona din lume are dimensiunile unui bob de mazare

Cea mai mica drona din lume are dimensiunile unui bob de mazare

by Dragos Schiopu

dddd

Dronele in zilele noastre reprezinta un pas inainte in dezvoltarea tehnologiei, in dezvoltarea cinematografiei cat si a eventualelor moduri de transport a coletelor. O drona poate fi folosita in mai multe moduri, astfel incat tot mai multi producatori cauta solutii pentru scoaterea pe piata a unor astfel de device-uri cat mai fiabile si usor de folosit. Astazi vom vorbi despre o drona extrem de mica, cea mai mica din lume, avand dimensiunile asemenatoare unui bob de mazare.

Dezvoltatorii de la MIT au prezentat recent un nou model de drona, o drona parca rupta dintr-un album cu modele de origami. Cantareste doar un gram si are o lungime de 1,7 centimetri, este construita din hartie si polistiren, astfel incat masa greutatii acesteia sa fie cat mai mica, sa o ajute sa zboare fara nici-o problema. Se activeaza cu ajutorul unei surse de caldura, se impatureste intr-o forma neobisnuita, asa cum poate fi vazuta si in imaginea atasata mai sus si incepe sa se miste sau sa inoate, avand o viteza de maxim trei centimetri pe secunda.

x

Drona se misca datorita magnetilor, avand unul integrat in interior si alti patru electromagneti sub suprafata de zbor. Dupa ce ai utilizat drona, este indeajuns sa o lasi sa se scufunde in acetona, intrucat structura externa din care este conceputa se dizolva complet, ramanand in urma doar magnetul din spate. Asa cum puteti observa si in clip-ul video atasat mai jos, drona se poate deplasa aproape pe orice suprafata, inclusiv pe pielea omului, avand o putere suficient de mare incat sa urce chiar si pe rampe. Aceasta a fost pusa sa bage mingea intr-o poarta improvizata, sa treaca in zig-zag dupa obstacole, sa inoate  si sa mearga printr-un morman cu bucati de pepene.

v

Este o inovatie din punct de vedere a dronelor, intrucat nimeni pana la momentul de fata nu a mai reusit asa performanta cu un dispozitiv atat de mic si cu o putere suficient de mare incat sa strabata si cele mai dificile obstacole.

s-ar putea sa-ti placa