Te-ai gandit vreodata cat de mult conteaza sa pregatesti mancarea intr-un anumit tip de oale sau de cratiti? Daca pana acum acest lucru nu ti-a atras atentia, ei bine ar trebui sa citesti cu atentie acest articol. Recunosc faptul ca nu sunt o persoana care sa gateasca zilnic, dar si atunci cand gateste, gateste cu foarte multa pasiune. Si desi nu prea imi place ca in ultima perioada am ajuns sa gatesc din ce in ce mai putin, de fiecare data sunt atenta la doua chestiuni foarte importante: 1. sa am grija cat de bune, proaspete si de calitate sunt produsele pe care eu le cumpar din piata sau din diverse magazine si 2. sa am grija in ce tip de vase pregatesc hrana respectiva.
Am observat ca marea majoritate a oamenilor nu pun foarte mult pret pe un vas de gatit, ci mai mult se indreapta catre zona de alimente si alimentatie. Eu una sunt foarte convinsa ca la fel de mult precum prospetimea si calitatea alimentelor conteaza si calitatea acelor vase pe care tu le folosesti in procesul de gatire, mai ales daca vorbim de vase dedicate precum oale sub presiune sau alte vase speciale. Bineinteles pe www oala sub presiune com puteti gasi cele mai bune astfel de oale, dar si sfaturile cele mai importante pentru mentinerea si intretinerea acestor vase de gatit.
De ce sunt importante vasele de gatit?
Pentru a putea constientiza mai bine acest lucru ar trebui sa ne raspundem mai degraba la intrebarea de ce ne-ar interesa un vas de gatit. Iar aici puteti gasi cate variante doriti de raspuns, deoarece stiu ca fiecare dintre noi va avea cel putin o varianta de raspuns. Dar in opinia mea, printre cele mai importante sunt acestea:
- un vas bun de gatit nu iti arde mancarea;
- nu se lipeste nici macar un strat de grasime sau orice altceva;
- apa se fierbe foarte repede;
- pastreaza gustul intact al acelui fel de mancare;
- nu produce nici un fel de miros ciudat atunci cant tu folosesti vasul respectiv pentru intaia oara;
Si cred ca ar mai fi si multe alte cauze si variante de raspuns, dar am sa ma opresc aici pentru ca nu am sa fac din acest lucru o tragedie. Si in afara de asta mai trebuie spus ca nici nu poti spune ca alti factori sunt de vina daca mancarea nu este gustoasa. Prima cauza pe care trebuie sa o luati in calcul este de fapt strict legata de vasul de gatit pe care il folositi si de calitatea acestuia.