Acasa Tehnologie Un robot gigant ce seamana cu Transformers

Un robot gigant ce seamana cu Transformers

by Dragos Schiopu

Astazi pe pagina mea de facebook am vazut cel mai frumos clip de pana acum cu roboti. Probabil ca stiti deja si nu mai este o noutate ca nu imi plac robotii si ca nici nu sunt atrasa de asemenea exemplare. Spre exemplu nu sunt atrasa dintr-un  motiv bine intemeiat. Mi se par foarte hidosi, cel putin o parte din ei si intr-un caz extrem sa spunem asa nu imi plac deoarece cateodata am tentinta sa ma tem de acestia.

Iar acest lucru se intampla deoarece am o imaginatie mult prea bogata si astfel ajung sa-mi fac in minte fel si fel de scenarii. In schimb daca privesc acesti roboti de la distanta sau dintr-un film nu ma mai tem si nici nu imi mai fac diverse scenarii. Spuneam mai devreme despre clipul pe care l-am vazut in aceasta dimineata pe pagina mea de facebook, pentru ca in linii mari pare a fi o copie fidela cu a celor de la Transformers.

Cine a vazut filmul stie foarte bine despre ce vorbesc in aceste momente. Robotul gigant ce are design-ul asemanator cu cel din filmul Transformers se pare ca va fi gata la finele acestui an, 2017, si va costa in jur de 8.3 milioane de dolari. Robotul este construit de o firma Sud Coreana, iar scopul acestui robot a fost de fapt pentru industria filmului, dar si pentru publicitatea aferenta.

Bineinteles ca acest prototip de robot poate fi utilizat si in scopuri militare in momentul in care va fi gata. Pentru un moment robotul are ceva probleme in legatura cu mobilitatea, dar si cu picioarele, chiar daca el se poate conduce manual din interiorul robotului sau se poate conduce de la distanta cu ajutorul calculatorului.

Momentan robotul este inca in stare de studiu si pana va putea fi scos din laborator va mai dura asa cum s-a spus pana la final de an. Iar pentru cei curioasi si cei atrasi de roboti sau seria filmului Transformers am sa va las mai jos clipul cu robotul in cauza pentru a-l putea vedea.

https://www.youtube.com/watch?v=arb38E99ewU

s-ar putea sa-ti placa