Acasa Tehnologie Ce poti face cu o parte din lucrurile marunte pe care le ai prin casa?

Ce poti face cu o parte din lucrurile marunte pe care le ai prin casa?

by Dragos Schiopu

Suntem obisnuiti ca majoritatea lucrurilor pe care le folosim la un moment dat sa le aruncam dupa ce ne facem treaba cu ele. Dar daca v-as spune ca toate aceste maruntisuri le puteti refolosi in mult mai multe scopuri si puteti face mult mai multe treburi, fara sa fiti nevoiti sa le aruncati.

Da, stiu ca eu sunt o fire foarte creativa si ca majoritatea lucrurilor pe care le am le reconstruiesc pana la un momendat le pierd de tot si nu le mai pot re(re)folosi. Dar nu toata lumea trebuie sa-mi urmeze exemplul, cel putin nu legat de acesta modalitate a mea de a transforma lucrurile.

De ce este bine sa-ti refolosesti lucrurile?

O sa spun un lucru foarte clar, dar poate cel mai contestat – poti refolosi lucrurile vechi pentru a le transforma in lucruri noi si pentru a te putea folosi din nou de ele. Chiar daca nu suna chiar atat de pompos sa stiti ca majoritatea obiectelor noi au un ciclu pe care il respecta in totalitate. De altfel toate produsele noi dupa folosire ajung la gunoi, dupa aceea o mare parte din ele ajung la topire, iar in urma topirii rezulta o noua materie si din ea noi produse pe care le poti folosi.

Cam asta se intampla in permanenta cu toate lucrurile din jurul nostru. Si pentru ca am spus in titlu un lucru interesant din punctul meu de vedere am sa va invat cum va puteti folosi de o ata, 2 ace cu gamalie si un creion pentru a descrie cercuri sau arcuri de cerc atunci cand nu aveti la indemana un compas. Veti putea face acest lucru cu ajutorul urmatorilor pasi:

  • fixati distanta dintre acele cu gamalie si asezati-le corespunzator;
  • luati creionul si faceti pe suprafata lui din apropiere de varf un cant de jur imprejur pe care sa fixati ata ulterior;
  • fixati ata de jur imprejurul acelor cu gamalie si mai apoi pe cantul creionului realizat de voi;
  • dupa ce a-ti indeplinit toate conditiile de mai sus puteti trasa fara nici cea mai mica problema arcuri de cerc si chiar cercuri;

Dupa cum puteti vedea puteti gasi tehnologie pana si in cele mai mici si mai neinsemnate lucrusoare. Pana la urma toate aceste lucruri tin mai mult de imaginatia fiecaruia si de capacitatea de a vedea o noua perspectiva a lucrurilor din jurul tau. Si pentru ca mai sus v-am descris doar un singur exemplu cu ceea ce puteti realiza voi cu cateva lucruri simple am sa va las la indemana si un videoclip cu alte doua exemple similare.

s-ar putea sa-ti placa