Acasa Tehnologie Ce ne poate aduce tehnologia de maine?

Ce ne poate aduce tehnologia de maine?

by Dragos Schiopu

Tehnologia motoarelor nu a fost niciodata un subiect tabu, dar pe langa multe alte tehnologii, motoarele sunt foarte importante. Cand cineva va descoperi cum se va putea realiza un motor rapid, usor si foarte puternic, acest lucru va fi considerat cea mai buna performanta.

Tehnologia despre care o sa vorbim se numeste LiquidPiston si este ideala pentru motoarele viitoarelor masini. Firma Connecticut a investit 13 ani pentru cercetarea acestei noi tehnologii si mai bine de 18 milioane de dolari pentru a crea ceea ce se numeste motorul Wankel.

Ideea originala a apartinut lui Felix Wankel  inca din anul 1960. De fapt un motor Wankel inlocuieste pistoanele cu unul sau mai multe rotoare triunghiulare, ceea ce face motorul mai puternic, mai usor si mai rapid. Singura inconvenienta consta in faptul ca acesta nu este fiabil si are probleme in ceea ce priveste emisiile de CO2 , dar si consumul de combustibil.

LiquidPiston reprezinta intocmai ideea de a face lucrurile sa functioneze intr-un mod cat mai eficient. Ceea ce este bine de stiut este faptul ca motorul lor X Mini este in curs de testare pe Karturi, dar si pe vehiculele electrice, drone sau alte forme de transport.

Iar daca testele vor fi convingatoare si nu vor avea parte de probleme se pare ca ne vom intalni cat mai curand posibil cu acest tip de motor si vom avea parte de aceasta tehnologie dezvoltata.

s-ar putea sa-ti placa