Acasa Tehnologie Ce browser folosești?

Ce browser folosești?

by Dragos Schiopu

Am citit o știre referitoare la utilizatorii anumitor browsere. Se pare că utilizatorii browserelor Firefox, Chrome sau Safari sunt mai inteligenți decât cei care (încă mai) folosesc bătrânul Internet Explorer. Acestea sunt rezultatele unui studiu efectuat de AptiQuant, o companie de consultanță web din Vancouver, Canada, studiu efectuat pe un eșantion de aproximativ 100.000 de subiecți, care au fost puși să rezolve un test de determinare a coeficientului de inteligență, iar apoi au fost întrebați ce browser folosesc acasă sau la servici.

Cei care au avut un coeficient de inteligență sub medie sunt utilizatori de Internet Explorer, iar cei care au avut un coeficient de inteligență peste medie au declarat că folosesc Firefox, Chrome sau Safari.

Cei care au avut un coeficient de inteligență superior au declarat că folosesc Opera sau Camino (Camino este un fel de Firefox pentru Mac, folosește tot engine-ul de renderizare Gecko de la Mozilla).

Mai multe detalii, raportul oficial și sursa imaginilor aici. Să fie oare un studiu adevărat sau doar o reclamă negativă la adresa Microsoft?

Și acum răspundeți la următorul chestionar:

[poll id=”4″]

 

UPDATE: Se pare că totul a fost doar o farsă.

s-ar putea sa-ti placa

5 comentarii

Marius 02-08-2011 - 14:40

Campanie sau nu, cine foloseste IE6 chiar e dus cu pluta rau de tot. Media IE a fost asa mica tocmai din cauza decedatului mai sus mentionat.
Sa vezi si sa nu crezi ce destept sunt eu:
Windows 7 – Firefox 8.0a1 si Opera 11.5
Ubuntu 11.04 (e cu gnome3, aia de folosesc Unity cica-s mai prostuti) – Firefox 5
Debian 6 – Firefox 4 (ca de, trebuie sa fie ultra mega super stable)

DevHell 02-08-2011 - 14:50

🙂 E bine, au le am pe toate instalate pe un Win7 (+ IETester) că mai tb să testez câte un site. Cum spunea un nene (nu i-am reținut numele, dar cică el a inventat Ajax) la OpenHack București: „IE 6 must die!”, „IE 7 must die!”, „IE 8 must die!”, „IE 9 may live.”. Eu din câte văd în Analytics pe site-urile pe care le monitorizez, IE6 are o medie de utilizare mai mare decât IE9, numai IE8 și IE7 îl întrece, dar la mustață (diferența între IE6 și IE7 este de 3-4 procente). IE8 are o medie de utilizare de peste 50%, în timp ce IE9 sub 1%!

Marius 02-08-2011 - 15:22

Eu ma bat cu problema IE6 tot mai des. Parca tot mai multi dau fallback si folosesc decedatul. Da’ incet, incet, termin tema noua care-ti va permite vizualizarea blogului cu IE6 dupa ce ai donat macar de un sandwich.
Nu mai lucrez de ceva vreme pe Win7 – il am instalat in virtual box. Am instalatat browsere doar pt a rata intalnirea cu IE.

DevHell 03-08-2011 - 01:20

Eu am decis ca în cazul vizitatorilor cu IE6, să îi redirecționez pe o pagină în care să le explic că au un browser varză și că site-ul nu merge decât pe un browser modern. M-am săturat de compromisuri, hack-uri CSS, probleme cu png-urile etc etc etc. Eu aș pune un end date în fiecare browser, după un an de la apariție să oblig utilizatorul să facă update.

Clax 03-08-2011 - 09:34

Ca web developer sunt obligat sa lucrez cu toate, dar ca utilizator obisnuit doar Chrome 🙂

Comentariile sunt inchise.