Acasa Tehnologie Ce aduce nou Belle FP1

Ce aduce nou Belle FP1

by Dragos Schiopu

Nokia a lansat săptămâna aceasta un update pentru smartphone-urile Nokia 603, 700 și 701: Belle Feature Pack 1. Update-ul este disponibil numai pentru aceste 3 modele, OTA (over the air) sau prin intermediul Nokia Suite, actualizat.

Principala modificare adusă de Belle Feature Pack 1 este mărirea vitezei procesorului de la 1 GHz la 1.3 GHz. Această mărire a vitezei procesorului vine cu un preț: micșorarea duratei de viață a bateriei per ciclu de încărcare/descărcare. Avantajul este că telefonul e mult mai rapid, fără lag în meniuri, iar aplicațiile pot fi lansate mai repede. Tot la capitolul performanță, Belle FP1 include o serie de optimizări software, un management mai bun al memoriei și aplicații standard optimizate și actualizate, precum și câteva efecte noi.

La capitolul sunet, acest update aduce Dolby Digital Plus, o funcție ce permite îmbunătățirea calității sunetului atunci când se folosesc anumită căști Dolby și se rulează conținut multimedia codat folosind tehnologia Dolby Digital Plus. Momentan, se pot descărca anumite trailere ce folosesc această tehnologie folosind aplicația Nokia Trailers, disponibilă gratuit în Nokia Store. Aplicația este inclusă în Belle FP1.

Browserul din Belle FP1 a ajuns la versiunea 8.2.1.21. Acesta promite un suport mai bun pentru HTML5, o interfață modificată, viteză mai mare de încărcare a paginilor web. În testul html5test.com obține 226 + 9 puncte bonus.

Belle FP1 are o bară de notificări nouă. Acum aceasta are 2 secțiuni: notificări, unde vezi notificările privind apelurile pierdute, sms-urile primite și activități, unde poți vedea conexiunile active și serviciile pornite. Din păcate, notificările privind e-mail-urile nu sunt incluse în zona de notificări.

Task manager-ul din Belle FP1 a primit câteva îmbunătățiri: acum aplicațiile ce rulează sunt afișate într-o listă cu imagini live din aplicație, imagini ce sunt actualizate mult mai des decât în versiunea anterioară. Deoarece Belle este un sistem de operare true multitasking, aplicațiile pot fi închise din task manager sau se pot comuta cu ușurință.

Belle FP1 include și câteva widget-uri noi: ceasul mecanic, counter pentru datele trasferate, comutatoare pentru conexiunea bluetooth, conexiunea de date, WiFi, profil și telefon. De asemenea este inclus și widget-ul pentru galeria foto, prezent și la noul PureView.

Aplicații: Belle FP1 vine cu Microsoft Apps și Microsoft Office preinstalate, precum și cu Nokia Maps Suite, versiunea 2.0, ce include Nokia Drive, Nokia Maps, Public Transport etc.

Așteptăm părerile celor care au instalat deja acest update.

[signoff1]

s-ar putea sa-ti placa