Acasa Tehnologie MWC 2015: Camera Kinect te poate ajuta sa inveti sa joci biliard precum un profesionist

MWC 2015: Camera Kinect te poate ajuta sa inveti sa joci biliard precum un profesionist

by Dragos Schiopu

dasda

Biliardul este cunoscut drept unul dintre cele mai interesante jocuri din lume, combinand lucrurile simple cu cele complicate si facand astfel un joc ce poate sa te tina ore intregi in suspans, alaturi de prieteni. Probabil va intrebati ce cauta un astfel de joc pe un site de tehnologie, insa raspunsul este foarte simplu, Kinect.

Camera Kinect ar putea deveni un ajutor de nadejde pentru cei care vor sa invete mult mai bine modul de joc al biliardului, sa invete tot felul de tehnici care sunt extrem de greu de explicat. Biliardul este un joc de precizie, astfel cu ajutorul unei camere Kinect jucatorul s-ar putea orienta mult mai usor pe masa de joc, si ar putea construi combo-uri nemaivazute in acest sport. Instrumentul despre care vorbim astazi este Pool Live Aid, singurul sistem din lume computerizat cu ajutorul caruia jucatorii pot juca biliard sau snooker intr-un mod mult mai usor, afisandu-le live destinatia si traiectoria pe care o vor lua bilele de pe masa de joc.

Sistemul nu ar putea functiona fara camera Kinect, aceasta avand unul dintre cele mai importante roluri, si anume sa recunoasca toate elementele ce sunt puse pe masa de joc si sa aproximeze traseul fiecareia in functie de modul in care este asezat tacul. Desigur, camera Kinect este ajutata si de un proiector asezat deasupra mesei, care afiseaza in timp real pozitia si traiectoria fiecarei bile. Dezvoltatorii sistemului Pool Live Aid au realizat si un scurt video in care se explica modul prin care functioneaza aceasta metoda, de ai ajuta pe cei incepatori si nu numai sa invete cat mai bine sa joace biliard

Nu va ganditi insa ca acest sistem este prea ieftin, numai un proiector ar costa suficient de mult incat sa va faca sa renuntati la ideea ca vreti sa amenajati un astfel de modul acasa sau intr-un loc public. Costurile pentru o astfel de inventie sunt suficient de mari asa ca pana se vor mai adapta la cele de pe piata vom mai avea de asteptat.

s-ar putea sa-ti placa