Acasa Tehnologie Camera foto/video inteligenta va fi lansata de un fost inginer Apple

Camera foto/video inteligenta va fi lansata de un fost inginer Apple

by Dragos Schiopu

 

UntitledCompania Apple a dovedit intr-un timp destul de scurt elementele benefice pe care le ofera tehnologia oamenilor. Acestia au creat sisteme diferite fata de cei de la Microsoft sau Google, cu arhitectura si design unic. Intotdeauna cei de la Apple au vrut sa fie diferiti fata de competitori, au angajat oameni cu capacitati destul de dezvoltate in tehnologie si design, cu ajutorul carora au creat conceptul de iPad si iPhone.

Datorita dezvoltarii masive in Apple, fostul director care a detinut intreaga activitate la firma Steve Jobs, a fost nevoit sa elimine din angajati, intocmai pentru a mentine acelasi ritm de productie.

Un fost inginer de la Apple a creat conceptul unui dispozitiv Video/Audio/Photo cu ajutorul caruia se pot obtine informatii vizuale la 360 de grade. Acest produs a fost implementat pentru prima data in armata americana, intocmai pentru a i se putea testa performanta la cele mai ridicate standarde.

Imaginile la 360 de grade pot fi facute si cu ajutorul smartphone-urilor, dar solicita invartirea camerei pe toata durata capturarii fotografiei. Cu ajutorul Centr, asa cum a fost denumit produsul de dezvoltator, nu va mai fi necesar acest efort fizic. Dispozitivul are o forma rotunda, cu 4 camere HD pozitionate in cerc, fiecare fiind capabila sa inregistreze 60FPS in format 4K.xcq

Tehnologia 4k, a venit pe piata acum cativa ani, cu scopul de a oferi o calitate superioara pe ecranele de dimensiuni foarte mari, dar se pare ca a fost adapta si la altfel de dispozitive. Pentru capturarea imaginii 4k este necesara folosirea unei camere de dimensiuni foarte mari, dar dezvoltatorul Centr a reusit sa integreze 4 camere ce fac simultan o poza de o calitate egala cu cea oferita pana acum.

Camera are in interior un software inteligent prin care sunt lipite fotografiiile in asa fel in cat sa arate in format de 360. Pentru partea de conectica ii este disponibila optiunea de Wifi, cu ajutorul careia se poate lega la dispozitive precum telefoane sau tablete. Pe langa cei din armata americana, camera a fost testata si de cateva televiziuni printre care Fox si ESPN.

Dezvoltatorul anunta ca device-ul va fi lansat anul viitor in februarie, la un pret de 399 de dolari.

Mai jos puteti urmari un video de prezentare publicat de creatorii Centr, in care se demonstreaza faptul ca aceasta poate filma in 360:

https://www.youtube.com/watch?v=aUfMqKjrDRc

s-ar putea sa-ti placa