Acasa Tehnologie Bucuresti JUG Editia 9

Bucuresti JUG Editia 9

by Dragos Schiopu

logo_JUG_colorBucharest Java User Group este o intalnire intre dezvoltatorii de Java, sau alte limbaje care folosesc Java Virtual Machine (JVM ), dar o sa va vorbesc putin mai incolo si despre Java, pentru a va face mai bine sa intelegeti ce este Java.

Sa vorbim putin despre acest eveniment, dar si evolutia lui. Totul a inceput cu 25 de persoane, prima editie avand loc la sediul Cetea. Membrii fondatori sunt Andrei Savu, Ioan Eugen Stan si Mihai Soloi.

Java User Group isi propune sa adune cat mai multi dezvoltatori ce folosesc JVM. Acum sunt disponibile 100 de locuri, ceea ce arata importanta acestui eveniment care a crescut treptat de la 25, pana la 100 in prezent,

Evenimentul va avea loc la sediul 1&1 Internet Development, la ora 19:00 in data de 21 februarie.

Temele ce vor fi prezentate la aceasta editie sunt Grails – Partea I ( realizat de Corneliu Creanga ) si  Aplicatii Android bine facute ( realizat de Oghina ).

Ok, dar ce este aceasta Java de care toata lumea a auzit? Practic, nu exista roman care utilizeaza calculatorul si nu a instalat macar o data Java pe el.

java_medium

O sa va explic pe scurt ce este Java si de ce este atat de important. Java are mai multe limbaje printre care : Rhino, Free Pascal, Quercus, Jython, NetRexx, JRuby, Jacl. Cu ajutorul acestor limbaje se scriu programele care rulează pe o Maşină Virtuală Java. Din acest motiv, aplicatiile pot rula pe diferite platforme ( Windows, Linux, etc ) fara a fi nevoie de o recompilare a aplicatiei pentru fiecare platforma in parte. Ce rezulta din asta? Pai, aplicatiile java sunt independente de platforma, acesta fiind cel mai important motiv pentru care Java este atat de utila.

Totusi, sa nu uitam ca Java a avut mari probleme se securitate, iar eu va recomand sa fa faceti UPDATE la java de fiecare data cand este disponibil si sa nu amanati acest update foarte important. Daca nu prea va place sa faceti update-uri ( care rezolva de altfel problemele de securitate ) dezinstalati definitiv Java.

Bun, am discutat si despre eveniment ( ca doar despre asta am scris) si despre Java pentru a va face si o idee despre ce este acest ”program”, sau mai bine zis, ce este acest limbaj de programare.

s-ar putea sa-ti placa