Acasa Tehnologie Bounce Imagining Explorer, un gadget revolutionar

Bounce Imagining Explorer, un gadget revolutionar

by Dragos Schiopu

cameraFrancisco Aguilar, absolvent al MIT si Harvard Kennedy School, a inventat un gadget care poate fi folosit in situatii de urgenta. Aceasta idee i-a venit lui Aguilar ca urmare a catastrofelor care se petrec in lumea intreaga, scopul lui fiind acela de a putea realiza ceva care sa poata fi folosit pentru a ajuta echipajele de salvare. Dispozitivul se numeste Bounce Imagining Explorer.

Atunci cand se petrece o catastrofa salvatorii intervin cu echipamentele lor, dar multe dintre acestea sunt foarte greu de folosit si costa destul de mult, astfel pana ca acestea sa fie folosite multi oameni isi pierd viata. Dispozitivul creat de Aguilar are dimensiunea cam cat a unei mingi de baseball si contine  mai multi senzori si camere, astfel poate fi aruncat cu usurinta in zonele periculoase, precum cladirile ce sunt pe cale sa pice.

Bounce Imagining Explorer a fost la inceput creat doar pentru a fi utilizat atunci cand are loc o catastrofa naturala, mai apoi dispozitivul fiind dezvoltat si pentru a ajuta in situatiile in care sunt luati ostatici si chiar in urma unui incendiu pentru a ajuta salvatorii sa afle exact daca mai exista persoane blocate pe undeva.

Pentru a crea acest dispozitiv, Francisco Aguilar a fost ajutat de un antreprenor, David Young, fost membru al armatei americane.

Senzorii si camerele dispozitivului realizeaza rapid imagini panoramice, de asemenea mai dispune si de senzori termici si detectoare de fum. Apoi gadgetul transmite informatiile echipajelor de salvare prin intermediul unui dispozitiv mobil.

Acest gadget a castigat recent un premiu de 50.000 de dolari si a fost numit una dintre cele mai bune inventii ale anului.  Inventia lui Aguilar este speciala datorita dimensiunilor reduse si tehnologiilor de top pe care le foloseste, precum si a faptului ca este usor de folosit.

Francisco Aguilar spera ca sa inceapa productia Bounce Imagining Explorer anul viitor si spune ca dispozitivul va avea un pret intre 500 si 1000 dolari.

s-ar putea sa-ti placa