Acasa Tehnologie Blackberry lanseaza SecuTablet, in colaborare cu Samsung si IBM

Blackberry lanseaza SecuTablet, in colaborare cu Samsung si IBM

by Dragos Schiopu

Blackberry continua lansarea de dispozitive cu grad de securitate avansat. De aceasta data este vorba de o tableta: SecuTablet.

secutablet

Anuntul a fost facut de compania SecuSmart, detinuta de Blackberry, care a spus despre SecuTablet ca ruleaza pe hardware Samsung, se bazeaza pe tehnologia Samsung Galaxy 10.5 si ofera o securitate suplimentara destinata companiilor si guvernelor, insa si platformele video si social media pot fi folosite pe acest dispozitiv.

Partajarea informatiilor sensibile si importante de functionalitatile obisnuite si aplicatii personale este posibila datorita unui software realizat de IBM.

SecuTablet este compatibila cu Blackberry 10 si incorporeaza tehnologia IBM „app wraping”, care adauga straturi suplimentare de securitate datelor sensibile. Accesul la ele se poate face fie prin intermediul amprentei vocale a utilizatorului, fie printr-un dispozitiv proprietar numit Secusmart Security Card.

„Securitatea este incorporata in fiecare parte a portofoliului Blackberry, incluzand solutii de criptare vocala si a datelor”, a declarat Dr. Hans-Christoph Quelle, CEO al Secusmart GMBH.

Dispozitivul, al carui pret va fi de aproximativ 2.380 dolari, este in curs de certificare a securitatii de catre Biroul Federal German pentru Securitatea Informatiilor.

Blackberry a achizitionat firma germana de criptare vocala si a datelor Secusmart, in luna decembrie 2014, iar Secutablet a fost dezvaluita in cadrul evenimentului CeBit din Hanovra, weekendul trecut (14 – 15 martie).
SecuTablet este a doua tableta lansata de Blackberry, prima fiind PlayBook. Aceasta din urma a fost lansata in 2010 si nu s-a bucurat de un succes prea mare in ciuda specificatiilor sale (1GB de RAM, memorie interna 16 GB, baterie 5300 mAh, procesor Dual Core, Cortex-A9 pe frecventa 1.0 GHz, camera frontala de 3 MP, camera principala de 5 MP, inregistrare video FullHD 1080p, port HDMI pentru conectare la TV, etc).

s-ar putea sa-ti placa